Kabızlığa Türk kahvesiyle son! İçine bir kaşık atmak yetiyor

Kabızlığa Türk kahvesiyle son! İçine bir kaşık atmak yetiyor

Türk kahvesi keyifli bir içecektir. Kendine has bir tada ve akılda kalıcı bir aromaya sahip olan Türk kahvesi, son yıllarda çok çeşitli malzemelerle yapılmaktadır. Türk kahvenizin lezzetine daha fazla baharat katmak istiyorsanız içerisine pekmez eklemeyi deneyin. Pekmezle pişirdiğiniz Türk kahvesi, sindirim sisteminin çalışmasını teşvik etmenin yanı sıra enerji seviyesini maksimuma çıkarır ve vücuda demir yüklemesi yapar. Burada pekmezli Türk kahvesinin faydalarını ve nasıl yapılacağını sizlere tanıtacağ

Kahve, kavrulmuş olan kahve çekirdeklerinden yapılan ve genellikle sıcak olarak içilen içecektir. Kahve çekirdekleri ise kahve kirazı adı verilen bir meyvenin tohumlarıdır. Bu çekirdekler toplanır, işlenir ve kavrulur. Kavurma işlemi kahvenin eşsiz aromasını ve tadını yaratır.

Kahve tüm dünyada popülerdir. Birçok farklı şekilde de hazırlanabilir. En yaygın kahve türlerinin arasında ise espresso, filtre kahve, Türk kahvesi, cappuccino, latte yer alır. Kahve, kafein içeriği nedeniyle uyarıcı etkileriyle biliniyor ve birçok kişi güne başlamak veya enerji seviyelerini artırmak için kahve tüketiyor.

Pekmezli Türk kahvesi

Kahve kültürü farklı ülke ve bölgelerde farklı şekillerde yaşanmakta ve kahve aynı zamanda sosyal etkileşimin ortak bahanesi olarak da kullanılmaktadır. Ayrıca kahvenin sağlık üzerindeki etkileri üzerine de pek çok araştırma yapılmış, bazı araştırmalar kahvenin kalp hastalıkları, tip 2 diyabet ve bazı kanserlere karşı koruyucu etkilerinin olabileceğini ortaya koyuyor. Ancak aşırı tüketiminin ise sağlık sorunlarına yol açabileceği söyleniyor.

Türk kahvesi özellikle ülkemizde popülerdir. Son yıllarda Türk kahvesi farklı şekillerde hazırlanmaya başlandı. Kilo vermek istiyorsanız kahvenize kahve ve tereyağı ekleyin.

Ayrıca artık kahve pekmezle karıştırılabiliyor. Pekmezin vücuda olan faydaları saymakla bitmez ve özellikle kahveyle birleştiğinde sindirimin sağlıklı olmasına yardımcı olur. Vücudunuza olumlu etki yapmak için pekmez ve kahveyi deneyebilirsiniz.

"Anti-asit Deposu, Magnezyum Kaynağı"

Pekmezli Türk kahvesi

Pekmez katarak pişirdiğiniz kahve pekmezin tatlılığı ile kahvenin acısının birleştiği, özellikle Türkiye'de oldukça popüler olan bir içecektir. Pekmez, genel olarak üzüm, hurma ve keçiboynuzu meyvelerinden yapılan kalın, tatlı bir şuruptur. Pekmezle kahveyi birleştirmek aşağıdaki sağlık yararlarını sağlayabilir:

Kahve doğal uyarıcıdır ve kafein içermektedir. Pekmez doğal şekerlerle birlikte karbonhidratlar içerir. Bu kombinasyon size hızlı artışı sağlayacaktır. Pekmez, özellikle üzüm pekmezi demir açısından zengindir. Demir, anemiyi önlemek ve enerji seviyelerini korumak için önemli bir mineral olarak bilinmektedir.

Kahve, serbest radikallerle savaşan antioksidanlar bakımından zengindir. Pekmezin ayrıca bazı antioksidan özellikleri de vardır.

"Pekmezli kahve sindirim sisteminin dostudur"

Pekmez sindirime yardımcı olabilecek lif içerir. Ayrıca bazı pekmez türlerinin bağırsak hareketlerini düzenleme durumuna yardımcı olabileceği söylenmektedir.

Pekmez, kemik sağlığı ile ilgili kalsiyum ve magnezyum bakımından da zengindir. Bu mineralleri kahveyle birleştirmek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu mineralleri emmesine yardımcı olabilir.

Pekmez doğal şeker içerirken, kahve kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Bu kombinasyon kan şekeri seviyelerinin dengede tutulmasına yardımcı olmaktadır.

Pekmezli Türk kahvesi

Ancak pekmezli kahvenin sağlık açısından faydaları kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi aşırı tüketimi sağlık sorunlarına da neden olabiliyor. Şeker hastaları ve özellikle kafeine karşı hassasiyeti olan kişilerin bu tür içeceklerin tüketimini yapmadan önce doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Ayrıca pekmezli kahvenin sağlıktaki etkilerine ilişkin bilimsel araştırmalar sınırlıdır, dolayısıyla bu bilgiler genellikle bir rehber olarak değerlendirilmelidir.

PEKMEZLİ KAHVE YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Pekmezli kahve, pekmezden yapılan ve geleneksel Türk kahvesinden farklı bir tat veren bir kahve türüdür. Bu kahvenin yapım yöntemi pekmez eklenmesi dışında geleneksel Türk kahvesine çok benzer.

 Pekmezli kahve adım adım nasıl hazırlanır:

Malzemeler:

Türk kahvesi

Pekmez (tercihen dut veya üzüm pekmezi)

İsteğe bağlı olarak şeker

Pekmezli Türk kahvesi

Kahve nasıl yapılır: Bir cezvenin içine Türk kahvesi ve suyu dökün. Kahvenizi şekerli içiyorsanız şeker de ekleyin.

Kahve suyunuzu ısıtmaya başladığınızda fincan başına yaklaşık 1 çay kaşığı pekmezi ekleyin. Pekmez miktarını tercihinize göre ayarlayın.

Cezve ısındıktan sonra her fincana 1 çay kaşığı Türk kahvesini ekleyin. Kahve ve pekmezi birlikte karıştırın.

Karışımı orta ateşte yavaş yavaş pişirin. Kahve köpürdükten sonra köpüğünü fincanlara paylaştırın. Kahveniz kaynadığında ocaktan alın ve fincana fökün. Pekmezli kahvenizi sıcak bir şekilde servis edin. İsteğe göre su ve lokumla servis edilebilir.

Pekmezli kahve, hem pekmezin doğal tatlılığını hem de kahvenin keskinliğini dengeleyerek farklı bir lezzet deneyimi sunuyor. Pekmez miktarını kahve tercihlerinize ve damak tadınıza göre ayarlayarak ezzeti kişiselleştirebilirsiniz.

NOT: Eğer herhangi bir sağlık sorununuz varsa bu şekilde Türk kahvesi içmeden önce kesinlikle bir uzmana danışın.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.