Emeklilerin gözü kulağı Kabine Toplantısı'nda

Emeklilerin gözü kulağı Kabine Toplantısı'nda

Bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Milyonlarca emeklinin beklediği maaş zammı haberinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında açıklanması bekleniyor. Kabinenin diğer önemli konusu da terörle mücadele olacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün oldukça yoğun bir gündemle toplanıyor. Milyonlarca SSK ile Bağ-Kur emeklisinin beklediği müjdeli haber, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından açıklanacak. Kabinenin gündeminde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinatörlüğünde ilgili bakanlıklar tarafından asgari emekli maaşları da dahil olmak üzere uygulamaya konulacak düzenlemelere ilişkin çalışmalar yer alacak. Düzenlemelerin yakın zamanda sonuçlandırılmak üzere Kongre'ye sunulması bekleniyor.

GÜNDEMDE ENFLASYONLA MÜCADELE DE VAR

Emeklilerin gözü kulağı Kabine Toplantısı'nda

Kabinede enflasyon ve fiyat şişirmeyle mücadeleye yönelik ilave tedbirler de tartışılacak. Merkez Bankası'nın para politikasındaki sıkılaştırma tedbirlerinin piyasaya etkisi ve döviz rezervlerinin mevcut durumu değerlendirilecek.

EN ÖNEMLİ KONU TERÖR

Toplantının bir diğer konusunun da Türkiye'nin terörle mücadele operasyonlarıyla mücadelesi olacağı belirtildi. Bu bağlamda İstanbul Güvenlik Zirvesi'nde alınan kararlar da Kabinede tartışılıyor. Terör örgütü PKK'ya yönelik Suriye ve Kuzey Irak'ta sürdürülen operasyonlar ele alınara tartışılacak.

Kabine toplantısında ayrıca İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırganlığı, Türkiye'nin Gazze'de ateşkes sağlamaya yönelik diplomatik çabaları ve Kızıldeniz'deki gerilimler de görüşülecek.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.