Meteoroloji 22 ili uyardı: İçlerinde İstanbul da var

Meteoroloji 22 ili uyardı: İçlerinde İstanbul da var

Meteoroloji Genel Müdürü son anda bir açıklama yaptı. Açıklamada o illerimizde şiddetli yağışı uyarısı yapıldı. Vatandaşların tedbir alması gerektiğini belirtmekle birlikte yağışın etkili olacağı illeri de paylaştı. İşte detaylar…

Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamaya göre o illerde yoğun yağış beklendiği belirtildi. İşte yapılan o açıklamanın detayları haberimizde…

su

'MİSAFİRE AÇIK MIYIZ? ŞUBATIN SON 10 GÜNÜ...' 22 İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI! ORHAN ŞEN İSTANBUL İÇİN TARİH VERDİ: 9 DERECEYE KADAR DÜŞER! SON DAKİKA 12 - 16 ŞUBAT HAVA DURUMU

En son hava durumu tahmini Meteoroloji’den geldi. Buna göre; Bazı bölgeler için kuvvetli sağanak yağış, bazı bölgeler için ise kuvvetli rüzgâr uyarısı yapıldı. 22 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı. Öte yandan profesör İstanbul'a gitme tarihi verdi. Dr. Orhan Şen, perşembe günü sıcaklığın 9 dereceye düşeceğini söyledi. Hava Forum soruyor: “Misafirlere açık mıyız? » Şubat ayının son 10 gününde ülkemizi soğuk hava dalgasının vurduğunu söyledi. İşte 12-16 Şubat hava durumu tahminleri...

Hava nasıl olacak? Bu hafta hava nasıl? Yağacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü son yayınladığı hava durumu bülteniyle birçok kişinin endişesine yanıt verirken, 22 il ve il için sarı ve turuncu kod uyarısı yapıldı. Aşağıda 12-16 Şubat dönemine ait son hava durumu tahminleri ve İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm illerin son durumu yer alıyor...

"YAĞIŞ BATIYA GİRİŞ YAPTI"

Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bugün pazartesi sıcaklıklar gene yüksek ama yağış batıya giriş yaptı. Ege, Marmara, Batı Akdeniz yağmurlu. Çanakkale Balıkesir’in batısı, Edirne, öğleden sonra İzmir ve Aydın, Manisa'da kuvvetli, Muğla'da çok kuvvetli yağmur var. Bu bölgelerde lodos kuvvetli, doğuda çığ riski devam ediyor." dedi.

"SICAKLIKLAR ÇARŞAMBADAN İTİBAREN ORTALAMAYA DÖNECEK"

Şen, bir sonraki mesajında şunları yazdı: “İstanbul, İzmir, Antalya aralıklı sağanak yağışlı, 17-18-19 C. Ankara, gece yağmur, 16 C.

Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar ortalamalara dönecek. Yağışlar hafta boyunca Anadolu'ya kadar ulaşacak. Bu hafta sonu Anadolu yaylalarında dolu ve kar ihtimali var. Perşembe günü İstanbul'da sıcaklık 9°C'ye düşecek. İfadelerine yer verdi.

HAVA NASIL OLACAK?

su

Hava Forum'un yayınladığı duyuruda, "Lodos etkisiyle oluşan yağış kütleleri, bir miktar Afrika toz karışımı ile İstanbul'un üzerine yağıyor." ifadesi kullanıldı.

su

Öte yandan Hava Forum'daki bir başka paylaşımda ise "Misafirlere açık mıyız?" "Şubat ayının son 10 gününde bizi vurmak isteyen bir soğuk var ama mevcut koşullar bu soğuğa izin vermiyor, şu anda bizi vuramayacak gibi görünüyor. Kapılarımız ziyaretçilere açık, gelişmeleri takip ediyoruz..." ifadeleri kullanıldı.

METEOROLOJİ'DEN SON HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre: Ülkemizin batısında hava çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Eskişehir bölgelerinde sağanak yağışlı olacak. Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlar. Hava tahmini yağmur yönünde. Yağışların, Marmara'nın batısı, Ege kıyıları, Antalya ve Isparta çevreleri ile Burdur'un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Orta ve doğu bölgelerde sis ve zaman zaman sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yanı sıra kuzey ve doğu Anadolu'da da çığ tehlikesi var.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatıdan hafif, bazen Marmara Bölgesi, Ege Denizi ve Batı Akdeniz'de orta kuvvette, bazen de güneyden kuvvetli (40-60 km/saat) ve Ege kıyı bölgesinde esiyor. Bazen fırtına gibi esiyor. (60-80 km/saat).

METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Fırtınalar öğleden sonra İzmir, Aydın ve Manisa'nın batısı çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Balıkesir'in batı ilçeleri, Güneydoğu Çanakkale ve Muğla'da ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2). . ) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kıyı kesimlerde 80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Sel, su baskını, yıldırım çarpması, trafikte aksamalar, yerel dolu, kıyı kesimlerde hortum riski, şiddetli yağışlarda çatıların yırtılması gibi olumsuz etkilere karşı önlem almak ve dikkatli olmak gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgâr; Güneyden, Marmara, Ege Denizi ve Batı Akdeniz'de kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat), Ege kıyılarında ise zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olmak gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'de yüksek rakımlarda ve Doğu Anadolu'da yoğun karla kaplı yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli olunması gerekiyor.

Öte yandan Meteoroloji Kurumu 22 il için sarı ve turuncu uyarıda bulundu. Meteorolojinin sarı kod uyarısı verdiği iller: Ağrı, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, İzmir, Kars, Kırklareli, Manisa, Muğla, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır olarak açıklanırken, turuncu kodlu uyarı yapılan iller ise Balıkesir, Çanakkale ve Muğla oldu.

İL İL HAVA DURUMU

su

MARMARA

Havanın genel olarak parçalı bulutlu, batı kesimlerin yer yer çok bulutlu, Çanakkale'nin kıyı kesimleri ve bölge genelinde zaman zaman sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ülkenin batısında birçok yerde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgâr; Fırtınanın bölgenin batı kesimlerinde güneyden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 17°C: Hava durumunun Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 17°C: Hava durumunun Parçalı zamanla çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı olması bekleniyor.

KIRKLARELİ °C, 13°C: Hava durumunun Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ °C, 21°C: Hava durumunun Parçalı zamanla çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı olması bekleniyor.

EGE

Havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinde zaman zaman sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgâr; Güneyden kuvvetli (40-70 km/saat), kıyı kesimlerde ise bazen fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerde zaman zaman sis ve pusun etkili olacağı tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 14°C:Hava durumun Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı olması bekleniyor.

DENİZLİ °C, 18°C: Hava durumunun Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı olması bekleniyor.

İZMİR °C, 18°C: Hava durumunun Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 11°C: Hava durumunun Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Havanın parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'de aralıklı sağanak, kıyı kesimlerde ise yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya ve Isparta'nın çevre bölgeleri ile Burdur'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde zaman zaman pus ve sis hakim olması tahmin ediliyor.

ADANA °C, 22°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 19°C: Hava durumunun Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 19°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

MERSİN °C, 22°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Eskişehir çevre, gece ise Ankara çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde sis ve yer yer sis bekleniyor.

ANKARA °C, 16°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde sonra sağanak yağışlı olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR °C, 14°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı olması bekleniyor.

KONYA °C, 14°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

YOZGAT °C, 14°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU °C, 15°C:Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 20°C: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 18°C: Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 21°C: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Havanın parçalı bulutlu ve dağınık olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde zaman zaman sis ve pus hakim. Bölgenin doğu kesimindeki dik karla kaplı yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

ARTVİN °C, 14°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

SAMSUN °C, 21°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

TOKAT °C, 20°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

TRABZON °C, 21°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Havanın parçalı bulutlu, Güneydoğu'nun ise zaman zaman çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve donun yanı sıra ara sıra sis ve pus olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimindeki dağlık ve karla kaplı yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

ERZURUM °C, 8°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

KARS °C, 5°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

MALATYA °C, 13°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

VAN °C, 7°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 16°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

GAZİANTEP °C, 14°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

SİİRT °C, 16°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

ŞANLIURFA °C, 17°C: Hava durumunun Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

12 ŞUBAT HAVA DURUMU TAHMİNİ

su

13 ŞUBAT HAVA DURUMU TAHMİNİ

su

14 ŞUBAT HAVA DURUMU TAHMİNİ

su

15 ŞUBAT HAVA DURUMU TAHMİNİ

su

16 ŞUBAT HAVA DURUMU TAHMİNİ

su

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.