Xiaomi'nin elektrikli otomobili için tarih verildi

Xiaomi'nin elektrikli otomobili için tarih verildi

Xiaomi, elektrikli otomobil sektöründe iddialı adımlar atıyor. 2021 yılında elektrikli araç üretme planlarını duyuran teknoloji devi, ilk otomobilini yakın zamanda tanıttı ve merakla beklenen çıkış tarihini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Çin merkezli elektronik devi Xiaomi, elektrikli araç segmentine giriş yapmaya hazırlanıyor. Şirketin CEO'su Lei Jun, sosyal medya platformu Weibo üzerinden yaptığı açıklamada, Xiaomi'nin ilk elektrikli aracı olan SU7'nin resmi olarak 28 Mart'ta piyasaya sürüleceğini duyurdu. 2010 yılında kurulan Xiaomi, dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi olmasının yanı sıra tablet, akıllı saat, kulaklık ve scooter gibi çeşitli ürünler de üretiyor.

XIAOMI'NİN ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİ MART'TA TESLİMATLARA BAŞLIYOR!

Xiaomi'nin elektrikli araç segmentine girişi, 2021 yılında yapılan duyurunun ardından merakla bekleniyordu. Şirketin hisseleri, Hong Kong borsasında yapılan açıklamanın ardından yaklaşık olarak %10 oranında değer kazandı. Xiaomi SU7 modeli, Çinli otomobil

Xiaomi'nin elektrikli araç segmentine girişi, 2021 yılında yapılan duyurunun ardından merakla bekleniyordu. Şirketin hisseleri, Hong Kong borsasında yapılan açıklamanın ardından yaklaşık olarak %10 oranında değer kazandı. Xiaomi SU7 modeli, Çinli otomobil devi BAIC tarafından üretiliyor ve Xiaomi'nin yazılım ve elektronik özelliklerle donatılmış haliyle pazara sunulacak.

SU7 modeli, 800 kilometreye (500 mil) varan sürüş menziline sahip olacak. Bu menzili sağlayacak olan piller ise Çin'in en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD ve yerli pil devi CATL tarafından tedarik edilecek. Lei Jun, Aralık ayında yaptığı bir açıklamada, Xiaomi'nin otomotiv sektöründe uzun vadeli hedeflerinin, 15 ila 20 yıllık süreçte dünyanın en büyük beş otomobil üreticisinden biri olmak olduğunu belirtmişti. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.