Akademik Yıl Açılış Töreni Adana'da Gerçekleşti

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde 2024-2025 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

Adana'da Akademik Yıl Açılışı Yapıldı

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (ATÜ) 2024-2025 akademik yılı açılış töreni, ATÜ Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı'nın Açıklamaları

Törende konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yapılan terör saldırısına değinerek, "Türkiye, sanayi ve teknoloji alanında kaydettiği ilerlemelerle, bu tür terör girişimlerinden asla yıldırılmamalıdır. Moralinizi yüksek tutun" ifadelerini kullandı.

Dönmez, terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise şifa diledi. "Türkiye, Orta Doğu'ya komşu en büyük ve güçlü ülkedir; geleceğimiz parlaktır. Umutlarınızı hep diri tutmalısınız" diyerek konuşmasına devam etti.

Girişimcilik ve AR-GE Vurgusu

Dönmez, Türkiye'nin gelişiminin anahtarlarının AR-GE, teknoloji geliştirme ve girişimcilik olduğunu belirtti. "AR-GE ile maliyet baskısı azalır ve katma değeri yüksek işler ortaya çıkar," ifadelerine yer verdi.

Bakan Yardımcısı, ülkemizde girişim sermayesine yapılan yatırımların 2020'ye kadar 150-200 milyon dolar iken, şimdi yıllık 1 milyar doları geçtiğini vurguladı. "Girişimcilik ekosistemine yatırım yapmamız gerektiğini bilmeli ve bu konuda ilerlemeye devam etmeliyiz" diye ekledi.

Programda Terfi Töreni

Bunun yanı sıra, Vali Yavuz Selim Köşger ve ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen'in de katıldığı programda, bir üst unvana terfi eden akademisyenler cübbe giydirildi.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin (ATÜ) 2024-2025 Akademik Yıl Açılışı Töreni, ATÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, törende konuşma yaptı.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin (ATÜ) 2024-2025 Akademik Yıl Açılışı Töreni, ATÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, törende konuşma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri