Antalya'ya Gelen Turist Sayısında Rekor Artış

Antalya, 2023'te 13,5 milyon yabancı turisti ağırladı. Başkan Kaan Kavaloğlu, bu artışı umut verici olarak değerlendirdi.

Antalya'da Turist Sayısı 13,5 Milyonu Aştı

2023 yılında Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı, 13,5 milyon rakamını geçti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin başkanı Kaan Kavaloğlu, bu gelişmeyi umut verici bir başarının göstergesi olarak yorumladı.

Yüzde 8’lik Artış

Kavaloğlu, 1 Ocak-23 Eylül tarihleri arasında Antalya'ya gelen yabancı turist sayısındaki bu artışın kendilerini mutlu ettiğini belirtti ve geçen seneye kıyasla %8'lik bir büyüme sağlandığını ifade etti.

Konaklama Tercihleri Değişiyor

Antalya'ya gelen turistlerin tümünün otellerde konaklamadığını vurgulayan Kavaloğlu, geçen yıl yapılan düzenlemelerin önemli olduğunu belirtti.

“Turizm konutlarıyla ilgili yeni düzenlemeler, gayri resmi konutların resmi turizm konutuna dönüşümünü sağlıyor” diyen Kavaloğlu, gelen turistlerin %15'inin hem konutlarda hem de kiraladıkları yerlerde konakladığını açıkladı.

Aile Turizmi Öne Çıkıyor

Otel tercihleri hakkında bilgi veren Kavaloğlu, konaklayan turistlerin %60'ının ailelerden oluştuğunu ifade etti. Bu verilerle birlikte ailenin tatil tercihleri konusunda Antalya'nın önemli bir destinasyon olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, bu yıl Antalya'ya gelen yabancı turist sayısına ilişikin açıklamada bulundu.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, bu yıl Antalya'ya gelen yabancı turist sayısına ilişikin açıklamada bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri