BinBin'in Halka Arz Süreci Başlıyor

BinBin, halka arz talep toplama sürecine yarın başlıyor. Hedef, yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek ve büyümeyi sürdürmek.

BinBin Halka Arzında Talep Toplama Süreci Başlıyor

Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ (BinBin), halka arz için talep toplamaya 3-4 Ekim tarihlerinde başlayacağını açıkladı. Kadir Abdik, BinBin Yönetim Kurulu Üyesi, "Halka arzla birlikte öz kaynaklarımızı artırarak yeni yatırımlara yönelmeyi planlıyoruz" dedi.

Halka Arz Detayları

BinBin'den yapılan resmi açıklamada, halka arzın "Borsada Satış" yöntemiyle gerçekleştirileceği ve pay başına sabit fiyatın 91,85 lira olacağı belirtildi. Yatırımcılar, arza BINBN.HE koduyla katılım gösterebilecek. Toplam 17 milyon lira nominal değerli payın halka arz büyüklüğünün ise 1 milyar 561 milyon 450 bin lira olması hedefleniyor, ve halka açıklık oranı %15,18 olarak planlanıyor.

Çevre Dostu Teknolojiler ve Global Büyüme

Kadir Abdik, 2019 yılında başlamış oldukları operasyonlarını 2020’de şehirlerde yaygınlaştırdıklarını ifade etti. "Bugün Türkiye'nin birçok ilinde hizmet veriyoruz. Yurt dışında ise Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna-Hersek ve Kuzey Makedonya'da faaliyetlerimize devam ediyoruz," şeklinde bilgi verdi. Firmanın %87,20'lik bir filoloji hali Türkiye'de, %12,80'i ise yurt dışında bulunmaktadır.

Geleceğe Yönelik Hedefler

Abdik, "Filolarımızdaki skuterlerin yerlileştirilmesi üzerinde çalışıyoruz ve gelecek yılın sonuna kadar yurt içindeki filomuzun %30'unu yerli skuter ile değiştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 2022'de küresel bisiklet ve skuter kiralama pazarının 2,44 milyar dolara yükseldiğini belirten Abdik, Türkiye'deki elektrikli skuter pazarının büyüme potansiyeline vurgu yaptı.

BinBin'in Gelecek Vizyonu

Halka arzın, yeni yatırım fırsatlarının kapısını aralayacağını dile getiren Abdik, müşterilere en iyi hizmeti sunma ve teknolojik altyapıyı güçlendirme hedefinde olduklarını belirtti. "Yatırımcılarımızı bu heyecan verici yolculuğa ortak etmekten mutluluk duyacağız," diyerek sözlerini tamamladı.

Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ'nin (BinBin) halka arzında talep toplama 3-4 Ekim'de yapılacak. BinBin Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri