Tarım ve Hayvancılıkta Su Yönetimi Üzerine Önemli Duyurular

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Isparta'da su yönetiminin merkez alındığı üretim planlamasıyla ilgili bilgiler verdi.

Tarım ve Hayvancılıkta Üretim Planlaması

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "Üretim Planlaması ve Sektör Değerlendirme Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Gümen, tarım ve hayvancılıkta planlamalarını suyu merkeze alarak yaptıklarını belirtti.

Gıda Arz Güvenliğinde Hızlı Değişimler

Son dönemde yaşanan pandemiler, savaşlar ve iklim değişikliklerinin gıda arz güvenliğini etkilediğine dikkat çeken Gümen, "Kuraklık ve sel felaketleri bir arada yaşıyoruz. İklim değişikliği hayatımızın merkezinde." dedi.

Su Yönetimi Üzerine Vurgu

Türkiye'nin su zengini ancak son yıllarda su kıtlığının yaşandığına işaret eden Gümen, "Tarım ve hayvancılıkta planlama yaparken suyu merkez alıyoruz. Su kısıtına göre planlar yapıyoruz ve bu yüzden her ilde su konusunu ana gündem maddesi olarak belirliyoruz." diye ifade etti.

Sözleşmeli Üretimin Önemi

Sözleşmeli üretimin de önemli bir konu olduğunu belirten Gümen, bu yıl domates ve biber gibi ürünlerde sıkıntılar yaşandığını ifade etti. "Sözleşmeli üretim, gıda güvenliğimizin ve üretim planlamamızın vazgeçilmez bir parçasıdır." diyerek üreticilere destek verdiklerini vurguladı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "Üretim Planlaması ve Sektör Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "Üretim Planlaması ve Sektör Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri