TESK Başkanı Bendevi Palandöken Eskişehir'de Esnafı Ziyaret Etti

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Eskişehir'deki esnaflarla bir araya gelerek e-ticaret ve sosyal güvenlik primleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Palandöken'den Eskişehir Ziyareti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, e-ticaretin etkileri ve esnafın yaşadığı zorluklar üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

E-Ticaretin Sıkıntıları

Palandöken, e-ticarette yaşanan sorunlara dikkat çekerek, "100 liralık bir üründe 40 lira aracıya gidiyor. Bunun bir tavan ve taban fiyatı olması gerektiğini düşünüyorum. Böylece en azından enflasyon ile mücadelede bir ivme elde edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Devlet Desteği Gerekli

Esnafın masraflarının azaltılması için devlet ve özel sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Güven sağlandığında enflasyon düşer. Esnaf, fiyatları istedikleri gibi değiştiremiyor. Meslek odalarından belgelerin alındığı dönemi hatırlıyoruz; o dönemlerde ucuzluk belirli mevsimlerde sağlanıyordu ama şimdi yıl boyunca sürekli bir ucuzluk söz konusu" açıklamasında bulundu.

Sosyal Güvenlik Primleri Hakkında

Palandöken, esnafın 9 bin gün, yanında çalışanların ise 7 bin 200 gün sosyal güvenlik primi ödemesi gerektiğini hatırlatarak, prim gün sayısının düşürülmesi için çalışmalarının sürdüğünü aktardı. "Devlet, emekli aylığı vermesin ama bu süre zarfında sağlık sigortası kapsamında destek sağlanmalı" diyerek konunun önemine dikkat çekti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti. Palandöken, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti. Palandöken, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri