ZÜCHEX Fuarı İstanbul'da Başladı: Türk Züccaciye Sektörünün Büyüme Hedefleri

ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı İstanbul'da başladı, ZÜCDER Başkanı sektörün geleceğini değerlendirdi.

ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Kapılarını Açtı

34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı, Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) önderliğinde İstanbul TÜYAP'ta başladı ve 22 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

Fuarın Açılışında Önemli İsimler Bir Araya Geldi

Fuarın açılışını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Meclis Başkanı Murat Kolbaşı, İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) Yönetim Kurulu Başkanı Öner Yüksel ile ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz gerçekleştirdi.

Hedef: 1 Milyar Dolar Üzerinde İş Hacmi

ZÜCHEX, 1500 markanın katılımı ile 150 ülkeden yaklaşık 40 bin satın almacıyı bir araya getirmeyi ve minimum 1 milyar doların üzerinde iş hacmi gerçekleştirmeyi hedefliyor. Fuarda, 300 VİP satın almacı da yer alıyor.

Türk Üreticisi Kalitesini Artırdı

ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz, Türk züccaciye ve mutfak eşyaları sektörünün kalite ve hizmet açısından önemli bir yere geldiğini belirtti. "Bugün 'Made in Türkiye' markası birçok pazarda tercih ediliyor," dedi.

İhracatta Büyüme Beklentisi

Öksüz, Türkiye’nin dünya züccaciye pazarında yüzde 2 pay aldığını ve 300 milyar dolarlık pazarda 6,2 milyar dolarlık bir ihracat gücüne sahip olduğunu vurguladı. İlk hedeflerinin 7 milyar dolarlık ihracat olduğunu kaydetti.

İç Piyasadaki Zorluklar

Öksüz, iç piyasada enflasyon kontrol altına alınana kadar ticaretin zorlu olacağını ve ihracatın artırılması gerektiğini vurguladı. "İç piyasada küçülme yaşanması kaçınılmaz gözüküyor. İhracat en önemli çözüm yolumuzdur," ifadelerini kullandı.

Züccaciyeciler Derneğinin (ZÜCDER) desteğiyle düzenlenen 34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı, İstanbul TÜYAP'ta kapılarını açtı.

Züccaciyeciler Derneğinin (ZÜCDER) desteğiyle düzenlenen 34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı, İstanbul TÜYAP'ta kapılarını açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri