Atatürk'ün Hologramı ile Tiyatroda Yenilik: 'Keşke' Bursalılarla Buluştu

Bursa'da sahnelenen 'Keşke' tiyatro oyunu, Atatürk'ün holografik gösterimiyle sanat severlere eşsiz bir deneyim sundu.

Atatürk'ün Holografik Tiyatro Oyunu 'Keşke'

Bursa’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün holografik olarak canlandırıldığı tiyatro oyunu "Keşke", Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi’ndeki DasDas Bursa sahnesinde sanatseverlerle buluştu.

Oyunun Yaratıcıları ve Teması

Yazarları Anıl Helvacı ve Evren Bingöl olan oyunun yönetmenliği Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Ümit Erlim tarafından gerçekleştiriliyor. Başrollerde ise Evren Bingöl ve Nur Ger yer alıyor. Tek perdelik bu oyun, "Atatürk ile konuşabilseydiniz, ona ne anlatırdınız?" sorusundan yola çıkarak, izleyicilere hayali bir ortamda Atatürk ile karşılaşma ve ona dertleşme deneyimi sunuyor.

Oyuncunun Düşünceleri

Sahne öncesinde konuşan Nur Ger, "Keşke" oyununun fikrinin Evren Bingöl ile yaptığı bir sohbetle ortaya çıktığını ifade etti. Ger, "Dünyada ve ülkemizde hologram oyuncuyla sahnelenmiş bir tiyatro oyunu yok. Hologram teknolojisiyle hayal ve gerçeği bir araya getirme fırsatını yakaladık. Atatürk ile ilgili bir oyun yapacaksak, çağdaş teknolojinin en gelişmişini kullanarak yapmalıyız." dedi.

Hologram ve Performans Sanatları

Performans sanatlarında hologramın sıklıkla kullanıldığını belirten Ger, "Biz de dedik ki, eğer Atatürk’le bir sohbet etme şansımız olsaydı, onu yeniden duymak harika olurdu. Bizim için çok özel bir deneyim. Her yaştan seyircinin mutlaka izlemesini öneririm," diyerek oyunun geniş kitlelerce ilgi görmesini beklediğini dile getirdi.

Prömiyer ve Gelecek Tarihler

16 Ekim'de İstanbul'da prömiyerini gerçekleştiren "Keşke", izleyicileriyle buluşmaya devam edecek. Sanatseverler, bu eşsiz deneyimi kaçırmamalı!

Bursa'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün holografik olarak canlandırıldığı tiyatro oyunu "Keşke" sahnelendi. Başrollerinde Nur Ger (fotoğrafta) ve Evren Bingöl'ün (hologram Atatürk) oynadığı oyun Bursalılardan ilgi gördü.

Bursa'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün holografik olarak canlandırıldığı tiyatro oyunu "Keşke" sahnelendi. Başrollerinde Nur Ger (fotoğrafta) ve Evren Bingöl'ün (hologram Atatürk) oynadığı oyun Bursalılardan ilgi gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayat ve Yaşam Haberleri