Viyana'daki Resim Sergisi: Azize Ceyhun'un Eserleri

Azize Ceyhun, Viyana'da açtığı sergi ile 'Alcohol Ink' tekniğini sanatseverlere tanıttı.

Viyana'da Resim Sergisi Açıldı

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un eşi Azize Ceyhun, "Alcohol Ink" adı verilen alkol bazlı mürekkep tekniği ile yaptığı eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Açılış Etkinliği

Viyana'daki Azerbaycan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılışına, Ozan Ceyhun'un yanı sıra Türkiye'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hatun Demirer ve birçok davetli katıldı.

Kültürel İlişkiler Vurgusu

Azerbaycan Kültür Merkezi Müdürü Leyla Gasimova, serginin kültür merkezlerinde yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, iki ülke arasındaki dostluğun her platformda devam ettiğini vurguladı.

Sanat Tekniği Hakkında

Azize Ceyhun, eserlerini Viyana'da bulundukları süre içinde yarattığını ifade ederek, "Alcohol Ink" sanat tekniğinin özelliklerini anlattı. Mürekkebin başka bir kimyasal madde ile inceltildiğini ve kağıt üzerinde fırça kullanılmadan uygulandığını belirtti.

Ceyhun, "Alcohol Ink" tekniğinin bir yönüyle Ebru sanatını hatırlattığını ancak bu teknikte su kullanılmadığını, mürekkebin doğrudan kağıdın üzerine döküldüğünü ve hızlı hareketlerle şekillendirildiğini dile getirdi.

Teşekkürler

Büyükelçi Ozan Ceyhun, sergiye ev sahipliği yapan Azerbaycan Kültür Merkezi yetkililerine ve davetlilere teşekkür etti.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un eşi Azize Ceyhun, "Alcohol Ink" adı verilen, alkol bazlı mürekkebin kullanıldığı teknikle yaptığı eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu. Viyana'da Azerbaycan Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun (sağda) ve eşi Azize Ceyhun (solda) katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayat ve Yaşam Haberleri