21. Uluslararası Hemofili Kongresi İstanbul'da Yapıldı

İstanbul'da düzenlenen kongrede hemofili tedavi yöntemleri ve gen tedavisinin gelişmeleri masaya yatırıldı.

İstanbul'da 21. Uluslararası Hemofili Kongresi Gerçekleşti

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen 21. Uluslararası Türkiye Hemofili Kongresi, hemofilinin tedavi yöntemlerini ve gen tedavisindeki son gelişmeleri tartışmak amacıyla yapıldı. Kongrede Türkiye ve dünya genelinden uzmanlar, hasta ve hasta yakınları bir araya geldi.

Tedavi Yöntemleri Üzerine Bilgilendirmeler

Kongrenin açılışında İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, hastalar ve uzmanlar arasında bilgi alışverişi sağladıklarını belirtti. Ayrıca Türkiye'nin çok uluslu çalışmalara katılımının önemine değinen Zülfikar, "Bu kongrede amaçlanan, Türkiye ve dünyadaki güncel gelişmeleri değerlendirmek"

İlaç Üretimi İçin Altyapı Kuruluyor

Zülfikar, ülkenin hemofilide kendi ilaçlarını üretebilmesi için gerekli bilgi ve altyapıyı oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı. Ayrıca, "Hastalarımız, düzenli olarak kullandıkları ilaçlarla hayata dahil oluyorlar. Ancak daha etkili tedavi için dünya genelinde sürdürülen yeni ilaç çalışmalarını takip ediyoruz"

Gen Tedavisi Umut Vaadediyor

Zülfikar, gen tedavisinin hemofili hastalarını kurtaracak en büyük çaba olduğunu belirtti ve bu alanda sağlık çalışmalarının 6-7 yıla ulaştığını ifade etti. Ayrıca Türkiye'nin, "Dünyada, ücret ödemeden hastalarına ilaç sunabilen 10 ülkeden birisi olma konumunu"

Katılımcılar Arasında Önemli İsimler Yer Aldı

Kongreye, Dünya Hemofili Federasyonu (WFH) Başkanı Cesar Garrido, Hemofili Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı ve Lyon Üniversitesi Hemostaz Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yeşim Dargaud gibi önemli isimler katıldı. Kongre, yarın sona erecek.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü'nde "21. Uluslararası Türkiye Hemofili Kongresi" düzenlendi. İÜ Rektörü ve Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar (sol 2) konuşma yaptı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü'nde "21. Uluslararası Türkiye Hemofili Kongresi" düzenlendi. İÜ Rektörü ve Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar (sol 2) konuşma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri