Uzmanlar tarafından yapılan incelemelerde yürüyen ceset sendromu olan hastalarda zeka geriliği yaşanırken kendisini öldürmek isteyen insanlarda gündelik ihtiyaçların inkar edilmesi, iç organların çalışmadığı durumlarda devreye giriyor.
Doç. Dr. Taha Can Tuman, yürüyen ceset sendromu olarak bilinen rahatsızlık için önemli açıklamalarda bulundu. 1880 yılında Jules Cotard tarafından ortaya çıkan cotard sendromu genellikle kişinin öldüğüne ya da var olmadığına dair inanç olarak belirleniyor. Yeni teoroiler ise sağ beyin yarım küresi üzerinde bozulma olduğunu ve bu bozulmanın muhakeme bozukluklarıyla beraber algısal ve kompleks duyu sisteminde gerçek dışı duygular üzerinden inançlar ortaya atılıyor.
İÇ ORGANLARIN ÇALIŞMADIĞI DURUMLAR
Hastaların öldüm, iç organlarım yok ifadelerini kullanmasıyla uzman isim onların genellikle hastalık hastalığı ve nihilistik sanrılar üzerinden klinik özellikleri bulunuyor. Hastalarda ciddi bir zeka geriliği, kendisini öldürmek isteyen insanların varlığı, gündelik ihtiyaçların inkar edilmesi ve yeme içme reddi, iç organlarının olmadığı yönünde belirtiler bulunuyor. Cotard sendromu, psikiyatrik ya da nörolojik hastalığı olan hastalarda meydana gelir ve psikotik depresyonun bu durumun düzenlemelerinin ilk sırasında bulunuyor.