12. Boğaziçi Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Boğaziçi Film Festivali, 12. yılında ödüllerini ve filmlerini tanıttı. Yönetmen Nadim Güç'ün 'Mukadderat' filmi, En İyi Ulusal Uzun Metraj ödülünü kazandı.

12. Boğaziçi Film Festivali'nin Kapanış Töreni

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 12. Boğaziçi Film Festivali, Atlas 1948 Sineması'nda yapılan kapanış programıyla ödüllerini sahiplerine sundu.

Kültür ve Turizm Bakanı'ndan Övgü Dolu Sözler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, festivalin her geçen yıl büyüdüğünü vurgulayarak, "Bu festivalden çok umutluyuz. İnşallah dünya çapında önemli bir marka olacak," dedi. Güven, film çekmenin iki önemli ihtiyacı olduğuna, bilgi ve derdine işaret ederek, festivallerin sinemacılar için bir dertleşme alanı sunduğunu belirtti.

Seyirci Sayısında Rekor Artış

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Festival Başkanı Ogün Şanlıer, festival boyunca 79 seansta 59 film gösterildiğini ve seyirci sayısının geçen yıla göre iki kat arttığını ifade etti. "Bu durum bizler için mutluluk verici. Sinemada film izlemek, evde izlemekten çok daha keyifli ve gereklidir," dedi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın Kazananı

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "Mukadderat" adlı filmle yönetmen Nadim Güç, En İyi Ulusal Uzun Metraj Film ödülünü kazandı. Ödül töreninde, "İlk filmimi çekerken hikayeye odaklanmama yardımcı olan Nur Sürer ve ekibime teşekkür ediyorum. Gücümü annemden, kızımdan ve eşimden alıyorum," dedi.

Ödüller Üzerine Yorumlar

Aynı kategoride En İyi Yönetmen ödülü Erkan Tahhuşoğlu ile, En İyi Senaryo ödülü Belkıs Bayrak ile, En İyi Kadın Oyuncu ödülü Hatice Aslan ile, ve En İyi Erkek Oyuncu ödülü Ali Seçkiner Alıcı ile, En İyi Görüntü Yönetmenliği ödülü Vedat Oyan ile, En İyi Kurgu ödülü ise Mastaneh Mohajer ile eşleşti. Ali Seçkiner Alıcı, aldıkları ödülden şaşırdığını belirtirken, "Bu ülkede 12 yıllık bir festivali sürdürmek, önemli bir başarı. Kötülüklerin olduğu dünyada yaşamı sanat güzelleştirir," şeklinde konuştu.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda Shambhala adlı film, En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film ödülünü kazandı. Filmin yönetmeni Min Bahadur Bham, ayrıca En İyi Yönetmen ödülüne de değer görüldü. En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Fabrizio Gifuni, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ise Thinley Lhamo aldı.

Diğer Kategorilerin Ödül Kazananları

Ulusal Belgesel Yarışması'nda Murat Ocak'ın "Başka Bir Roman" filmi, En İyi Ulusal Belgesel ödülünü kazandı. Ulusal Kısa Film Yarışması'nda Oben Yılmaz'ın "Günaydın Anne" filmi, En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film ödülünü aldı. Ahmet Uluçay Büyük Ödülü de Oliver McGoldrick'in "Three Keenings" filmi ile verildi.

Festivalde verilen Onur Ödülü, geçtiğimiz yıl vefat eden görüntü yönetmeni İlker Berke'ye tahsis edildi.

Bu yılki etkinlik, festivalin geleceği adına umut verici gelişmeleri beraberinde getirmiştir ve sinemaseverlerin keyifli anlar yaşamasını sağlamıştır.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "12. Boğaziçi Film Festivali"nin ödülleri, Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleştirilen kapanış programında verildi. Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Festival Başkanı Ogün Şanlıer açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "12. Boğaziçi Film Festivali"nin ödülleri, Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleştirilen kapanış programında verildi. Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Festival Başkanı Ogün Şanlıer açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri