2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası Başladı

Kazakistan'da düzenlenen şampiyonada Türk sporcular 1 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası Kazakistan'da

2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası, başkent Astana'da başladı ve Türkiye'den milli sporcular önemli başarılar elde etti.

Türk Sporcuların Başarısı

İlk günün ardından, milli sporcular Döndü Kanat ve Gülistan Özdemir, toplamda 1 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya ile döndü. Bu başarı, Türkiye Halter Federasyonu tarafından duyuruldu.

Döndü Kanat'ın Performansı

Döndü Kanat, bench press kategorisinde 55 kilo, deadliftte 105 kilo ve squatta 70 kilo kaldırarak toplamda 230 kilo ile dünya ikincisi oldu. Ayrıca, 230 kiloluk derecesiyle masterlarda altın madalya kazandı.

Gülistan Özdemir'in Başarısı

Gülistan Özdemir ise, bench presste 60 kilo, squatta 90 kilo kaldırarak gümüş madalya, deadliftte ise 100 kilo ile bronz madalya kazanarak toplamda 250 kiloluk performansıyla gümüş madalyanın sahibi oldu.

Federasyonun Destek Mesajı

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, milli sporcuları, antrenörlerini ve kulüplerini bu büyük başarılarından dolayı kutladı.

Milli sporcular Döndü Kanat (solda) ile Gülistan Özdemir (sağda), Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen 2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda 1 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri