Almanya'dan Kosova'ya AB ve Avrupa Konseyi Desteği

Almanya, Kosova'nın AB ve Avrupa Konseyi üyeliğini destekliyor, ancak gerekli reformları yapmasını bekliyor.

Almanya’nın Kosova'ya Destek Mesajı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Kosova'nın Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Konseyi'ne katılımını desteklediklerini ancak ülkenin gerekli şartları sağlamak için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Görüşme Detayları

Schloss Bellevue'da gerçekleşen görüşmede Steinmeier, Kosovalı meslektaşı Vjosa Osmani ile bir araya geldi. Toplantıda, Batı Balkanlar'ın istikrarı ile ilgili Almanya'nın duyduğu hassasiyet dile getirildi.

İkili İlişkilerin Derinleştirilmesi

Görüşmede liderler, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, Kosova'nın uluslararası örgütlere entegrasyonu ve bölgedeki güncel gelişmeler gibi konuları ele aldı.

Osmani’den Teşekkür

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, görüşmede Almanya'nın destekleri için minnettar olduğunu belirterek, "Kosova ile Almanya'nın demokrasi, barış ve ilerleme gibi ortak değerlere dayanan güçlü bir ortaklığı var. Almanya, Kosova'nın uluslararası entegrasyon yolculuğunda stratejik bir müttefik olup, bu ilişkinin önümüzdeki yıllarda daha da güçleneceğini umut ediyoruz," dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier (sağda), Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue'da Kosovalı mevkidaşı (solda) Vjosa Osmani ile bir araya geldi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier (sağda), Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue'da Kosovalı mevkidaşı (solda) Vjosa Osmani ile bir araya geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri