Artvin'de Düzensiz Göçmen Operasyonu

Artvin'de 18 düzensiz göçmen yakalandı, insan kaçakçılığı iddiasıyla 4 şüpheli tutuklandı.

Artvin'de Yakalanan Düzensiz Göçmenler Ve Tutuklamalar

Artvin'de gerçekleştirilen operasyonda, yasa dışı yolla ülkeye giriş yapan 18 düzensiz göçmen tespit edilerek yakalandı. Bu olayla bağlantılı olarak, insan kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Jandarma Ekiplerinin Çalışmaları

Artvin İl Jandarma Komutanlığı, düzensiz göçle mücadele kapsamında Artvin-Ardahan kara yolunda belirli noktalarda şüpheli araçları durdurarak arama yaptı. Berta Köprüsü ve Yavuzköy mevkilerinde gerçekleştirilen bu denetimlerde, 4 araçta yurda yasa dışı yollarla giriş yaptığı anlaşılan 18 düzensiz göçmen yakalandı.

Yakalanan göçmenlerin arasında 10 Afgan, 7 İranlı ve 1 Bangladeşli olduğu belirlendi. Söz konusu yabancı uyruklular, gerekli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Van Geri Gönderme Merkezine yönlendirildi.

Göçmen Kaçakçılığı İddiaları

Operasyon sırasında gözaltına alınan araç sürücüleri M.A. (27), F.İ. (28), H.Ç. (28) ve Ş.T. (50), mahkeme süreçleri sonunda tutuklanarak Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna yerleştirildi. Bu olay, Artvin'deki göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen sert mücadelenin bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Artvin'de yasa dışı yollarla yurda giren 18 düzensiz göçmen yakalandı, insan kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 4 şüpheli tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri