Artvin'deki 74. Geleneksel Karakucak Güreşleri Sonuçlandı

Yusufeli'nde düzenlenen güreşlerde 493 sporcu kıyasıya mücadele etti. Alperen Tokgöz başpehlivan oldu.

Artvin'de Geleneksel Güreş Festivali Düzenlendi

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki 74. Geleneksel Karakucak Güreşleri başarıyla tamamlandı. Bu etkinlik, Yusufeli Belediyesi tarafından düzenlenerek, ata sporu karakucak güreşlerinin yaşatılması ve genç nesillere tanıtılması amacıyla gerçekleştirildi. Güreş Meydanı'nda yapılan bu festivalde, İran ve Türkiye'nin çeşitli illerinden toplam 493 sporcu mücadele etti.

Kategorilerde Dereceye Girenler

Güreşler, minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde toplamda 18 sıklet üzerinden yapıldı. Dereceye giren sporculara toplamda 350 bin lira para ödülü verildi. Yıldızlar kategorisinde başarı elde eden sporcular arasında Mertcan Çiçek (55 kg), Hamza Yerlikaya (65 kg) ve Gökhan Yıldırım (80 kg) yer aldı. Minikler grubunda ise Samet Seçkin (30 kg) ve Tunahan Polat (50 kg) birincilik kazanarak öne çıktılar. Ayrıca, büyükler kategorisinde ise Yusuf Demir (60 kg) ve İsa Demir (80 kg) gibi isimler birinci oldular.

Başpehlivan Alperen Tokgöz'ün Açıklamaları

Bu yılın güreşlerinin başpehlivanı Alperen Tokgöz oldu. Tokgöz, Yusufeli'nde doğup büyüdüğünü ve küçük yaşlardan beri güreş tutkusunu sürdüredeğini ifade etti. İlk defa burada şampiyonluk yaşadığını belirten Alperen Tokgöz, "Burada hep başpehlivanlık hayali kuruyordum. Allah nasip etti. Çok mutluyum. Herkes bana destek oldu. Birbirinden zorlu güreşler yaptım. Allah'a şükür alnımın akıyla çıktım," dedi.

Belediye Başkanının Açıklamaları

Yusufeli Belediye Başkanı Barış Demirci, yaptığı basın açıklamasında, "Yusufeli'nin pehlivanlar diyarı olduğunu" belirterek, "Etkinliğimize 500'e yakın sporcu katıldı. Asya, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçilerimizin yer aldığı bu festivalde, geleneğimizi yaşattık," ifadelerini kullandı.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde düzenlenen "74. Yusufeli Geleneksek Karakucak Güreşleri" sona erdi. Zorlu eşleşmelere sahne olan Yusufeli 74. Geleneksek Karakucak Güreşleri’nin başpehlivanı Alperen Tokgöz (sol 3) oldu.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde düzenlenen "74. Yusufeli Geleneksek Karakucak Güreşleri" sona erdi. Zorlu eşleşmelere sahne olan Yusufeli 74. Geleneksek Karakucak Güreşleri’nin başpehlivanı Alperen Tokgöz (sol 3) oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri