Aşı Biliminde Yeni Ufuklar: 5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi

Kongrede aşı araştırmalarında elde edilen gelişmeler ve yeni teknolojiler ele alındı.

5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi Güncel Gelişmeleri Değerlendirdi

Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, 5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi'ni değerlendirerek, pandemi sonrası aşı çalışmalarında kazandıkları ivmeyi vurguladı. Özdarendeli, "Aşı üretimi, her ülke için stratejik bir olaydır. Bu hızlı gelişimin devam etmesini umut ediyorum," dedi.

Kongre İşleyişi ve Katılım

Kongrenin en yüksek katılımla yapıldığını belirten Özdarendeli, yaklaşık 150 bilim insanının etkinliğe katıldığını ifade etti. Aşı Bilimi Derneği tarafından düzenlenen bu kongre, Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirildi.

Yenilikçi Aşı Teknolojileri Teması

Kongrede, bu yıl yenilikçi aşı teknolojileri teması ele alındı. Özdarendeli, yeni platformlarla ilgili birçok şey öğrendiklerini ve genç araştırıcılar için yeni proje imkanlarının doğduğunu dile getirdi. "Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve yönetimine katkıları için teşekkür ederim, verimli bir kongre oldu," dedi.

Tarihsel Aşı Üretim Kültürü

Özdarendeli, Türkiye'nin aşı kültürünün köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Kuduz aşısını bulan Pasteur'dan itibaren aşı üretiminde önemli adımlar atmış bir milletiz. Fakat 1998 yılından sonra teknolojiye uyum sağlayamadığımız için üretimlerimiz durdu. Bugünkü gelişmeler bunu yeniden canlandırmakta," şeklinde konuştu. Ayrıca, pandemi süreci birçok grubun aşı çalışmasına yönelmesine olanak sağladı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Aşı Bilimi Derneğince, ERÜ ev sahipliğinde Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen 5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi'nin son gününde AA muhabirine açıklamada bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri