Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu'nda Medya Geleceği Tartışılıyor

Asya-Pasifik Yayın Birliği, medya sektörünün geleceğini ve yapay zeka etkilerini ele alıyor.

Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu'nda Medya Tartışmaları

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, medya endüstrisinin karşılaştığı zorlukları masaya yatırarak, fikir alışverişinde bulunmayı ve Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin (ABU) geleceğini şekillendirecek önemli kararlar almayı hedeflediklerini belirtti.

Dünyanın en kapsamlı yayıncılık birliği olan ABU, TRT'nin organizasyonuyla "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" teması altında 61. Genel Kurulu ve Bağlantılı Toplantıları'nı sürdürüyor. Bu etkinlik yaklaşık 3,5 milyar izleyiciye ulaşan ve 65 ülkeden 230 üyeye sahip ABU'nun büyüklüğünü yansıtıyor.

Genel Kurulun üçüncü gününde, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı başkanlığında ABU Başkanlık Toplantısı ve Yönetim Kurulu toplantıları gerçekleştirildi. Toplantılarda ayrıca ABU'nun üç yıllık eylem planı ve stratejileri masaya yatırıldı.

Toplantılarda Önemli Kararlar Alınıyor

Başkan Sobacı açılış konuşmasında, "Medya sektörünün önündeki engelleri konuşarak, ABU'nun geleceğine yön verecek önemli kararlar almayı amaçlıyoruz" dedi. ABU Genel Sekreteri Ahmed Nadeem ve Başkan Yardımcısı Inoue Tatsuhiko, bu toplantıların tüm üye ülkeler için büyük önem taşıdığını vurguladılar.

Kültürel Zenginlikler Sergilenecek

Genel Kurulun üçüncü gününde, ABU TV Şarkı Festivali de gerçekleştirilecek. Bugün saat 20.00'de İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak festivalde, Asya-Pasifik bölgesinden 11 ülke sanatçısı sahne alacak. Festival, TRT Müzik ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

22 Ekim Salı günü yapılacak 61. ABU Resmi Açılış Töreni'nde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü ve ABU Başkanı Sobacı ile ABU Genel Sekreteri Nadeem'in konuşmaları yer alacak. Törende yapay zeka ve dijital teknolojilerin yayıncılığa etkileri ele alınacak.

Aynı gün akşamında ise ABU Ödülleri Dağıtım Töreni'nde, Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin televizyon, radyo ve dijital medya alanlarındaki yarışmalarının kazananlarına ödülleri sunulacak.

Dünyanın en büyük yayıncılık birliği olan Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin, TRT'nin ev sahipliğinde "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" temasıyla düzenlenen 61. ABU Genel Kurulu ve Bağlantılı Toplantıları devam ediyor. Toplantı, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı (ortada) başkanlığında gerçekleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri