Beşiktaş'taki Gece Kulübü Yangını Davası Devam Ediyor

Beşiktaş'taki gece kulübü yangınında hayatını kaybeden 29 kişi için yürütülen yargılama süreci devam ediyor.

Beşiktaş'ta Üzücü Yangın Davası

Beşiktaş'ta 29 kişinin yaşamını yitirdiği gece kulübü yangınıyla ilgili yargılamalara devam ediliyor. Duruşma, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etmekte. Yargılamada, iş yeri sahipleri ve bazı belediye yetkilileri sanık olarak yer almakta.

Duruşmaya Katılım ve Önemli Gelişmeler

Duruşmaya, 5 tutuklu sanığın yanı sıra bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları da katıldı. Müştekiler, adliyelerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandılar. Mahkeme, 13 sanık hakkında dosyanın birleştirilmesine karar verdi. Bu sanıklar arasında dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları ve İBB İtfaiyesi çalışanları da yer alıyor.

Tutuksuz Sanıkların Savunmaları

Tutuksuz sanıklardan Sibel Çelik, muhasebeci olarak çalıştığını ifade ederek, olay günü işyeri sahiplerinin yönlendirmesiyle eğitim vermek üzere çağrıldığını belirtti. Fatma Dörtgül ise şirketle alakasının olmadığını, sadece tasarruf nedeni ile üzerine kaydedildiğini savundu.

Yangın ve Sonuçları

Yangın sırasında bazı müştekiler, elindeki moloz çuvalıyla dışarı çıkmak istemesi sırasında alevlerin büyüdüğünü ifade etti. Yangın söndürme tüplerinin pek çoğunun boş olduğu ve yangın cihazlarının çalışmadığı bildirildi. Maktul Cengiz Aksoy'un annesi, oğlunu işe gönderdikten sonra sabah cenazesinin geldiğini söylerken, başka müştekiler de sorumlular hakkında şikayette bulundu.

Davanın Seyri ve İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yangının 2 Nisan tarihinde "Masquerade" isimli iş yerinde çıktığı belirtiliyor. Yangında 29 kişinin hayatını kaybetmesinin ve birçok yaralanmanın yaşandığı ifade ediliyor. Mahkeme, sanıkların yargılamalarının devam edeceğine karar verdi.

Adalet Arayışı

Mahkeme sonrası açıklama yapan Emine Kaya Baş, yetkililerin mevzuat dışı uygulamaları ve denetim eksikliklerinin sorumlu olduğunu belirtirken, kamuoyunun olayları takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü, gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangına ilişkin aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 5'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonrası müşteki Emine Kaya Baş, grup adına basın açıklaması yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri