Beykoz Belediye Meclisi'nde ADD'ye Taşınmaz Tahsisi Tartışmaları

Beykoz Belediye Meclisi, ADD'ye tahsis edilen taşınmazın durumu hakkında tartışmalara sahne oldu.

Beykoz Belediye Meclisi'nde ADD'ye Taşınmaz Tahsisi Tartışmaları

Beykoz Belediye Meclisi, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) şubesine tahsisine ilişkin bir teklifi gündemine aldı. Toplantı, Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in başkanlığında yapıldı.

Tahsisin Gündeme Gelmesi

Meclis toplantısında gündeme gelen taşınmazın, henüz komisyonda ele alınmadan ADD tarafından kullanılmaya başlanmasının, meclis üyeleri arasında çeşitli tartışmalara yol açtığı belirtildi.

Ahmet Deliak’ın Açıklamaları

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, toplantı sırasında yaptığı açıklamada, ADD'ye tahsis edilen bir arazinin durumu hakkında meclis iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Deliak, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan 51 dönümlük arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devredilmesi önerisinde bulunarak, bu sayede kamuya kazandırılabileceğini ve belediyenin ileride zarara uğramasını engelleyebileceğini vurguladı.

Ayrıca, Çubuklu Mahallesi'ndeki hobi bahçesinin bulunduğu alana ADD Beykoz Şubesinin 20 yıllığına tahsisi konusunda komisyona sunulan teklife de dikkat çekti. Deliak, bu konunun hızlıca gündeme alınması gerektiğini söyledi.

Fiili Durum ve Hukuki Sorunlar

Deliak, ADD’nin söz konusu taşınmaza tabelalarını astığını ve derneğin bu alanda etkinlik düzenleyeceğini sosyal medya aracılığıyla duyurduğunu belirtirken, bu durumun bir “oldu bitti” hâli yarattığını kaydetti. Deliak, meclisten henüz bir karar çıkmadan bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, belediyenin bir taşınmazının hukuki bir dayanak olmadan dernek tarafından kullanılması durumunun "işgal" olduğunu ifade etti.

Deliak, duruma ilişkin Belediye Başkanı Köseler'den açıklama talep ederek, tabelanın kaldırılması ve fiili kullanıma son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Beykoz Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) şubesine tahsisine ilişkin teklifinin henüz komisyonda olmasına rağmen belediyeye ait taşınmazın dernekçe kullanılmaya başlanması gündeme geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri