Bursa'da Sahte Evrak Düzenleyen Üç Şüpheli Tutuklandı

Bursa'da yabancı uyruklu kişilere sahte kimlik ve belgeler düzenleyen 3 şüpheli, yapılan operasyonda tutuklandı.

Bursa'da Operasyon: 3 Tutuklama

Bursa, Türkiye - Yabancı uyruklu kişilere sahte evrak temin eden üç şüpheli, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen geniş çaplı bir operasyonla yakalandı.

Suçlu Şebekeleri Deşifre Edildi

Gözaltına alınan şüpheliler, bir danışmanlık ve turizm acentesi vasıtasıyla yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu bireylere sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikametgah belgeleri sağlıyordu. Ekipler, bu şebekeyi ortaya çıkarmak amacıyla detaylı bir çalışma başlattı.

Yapılan incelemeler sonucunda, acentenin bu sahte belgeleri gerçek belgeler gibi bastırarak kargo ile gönderdiği tespit edildi. Polis, şüphelilere ait bir kargo ofisinden gönderilecek 27 paketi incelemeye aldı ve toplamda 41 sahte kimlik ile sürücü belgesine el koydu.

Baskınlar ve Ele Geçirilen Malzemeler

Yapılan operasyonlar kapsamında 3 iş yeri ve 2 ikamette arama gerçekleştirildi. A.K. ve A.K.E.A. gözaltına alındı; yapılan aramalarda 4 diz üstü bilgisayar, 10 sahte kimlik, çok sayıda Arapça doküman ile 14 bin 524 dolar, 2 bin 400 euro ve 45 bin 154 lira gibi yankı uyandıracak miktarda nakit para ele geçirildi.

Şüpheli S.J. Yakalandı

Baskınlar sırasında diğer şüpheli olan S.J.'nin yerini tespit eden ekipler, bu şahsı yakalamak üzere harekete geçti. S.J., Şükraniye Mahallesi'nde bir marketin önünde yapılan baskında gözaltına alındı. Üzerinde 10 sahte kimlik ve sürücü belgesi bulunduran S.J.'nin, diğer şüphelilerle iletişim halinde olduğu öğrenildi.

Üç tutuklu şüpheli, adli işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi. Soruşturma devam ediyor.

Bursa'da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikametgah belgesi düzenleyenlere yönelik operasyonda yakalanan 3 zanlı tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri