Candan Kardeşlerin Yargılanmasında Yeni Gelişmeler

Sosyal medya fenomeni Candan kardeşlerin yargılanmasında tahliye kararı alındı.

Candan Kardeşlerin Yargı Süreci Devam Ediyor

Sosyal medya dünyasının tanınmış isimleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanık, "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlamalarıyla yargılanmaya devam ediyor.

Küçükçekmece Mahkemesi'nde Duruşma Yapıldı

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya bazı tutuklu sanıklar katıldı. Gülnihal Çiçek, duruşmada yaptığı savunmada, "Masum olduğumuz anlaşılmıştır. Kız kardeşimin tahliyesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Heyetinin Kararı

Mahkeme daha sonra sanıkların durumu göz önünde bulundurarak, yurt dışına çıkış yasağı getirerek tahliye kararını açıkladı. Duruşma sonrası Gülnihal Çiçek, kararın ardından mutluluğunu dile getirerek, "Kardeşime ilk ne söylemek istersiniz?" sorusuna, "Konu yargıda. Ben kardeşime sarılmak istiyorum" yanıtını verdi.

Baba Hakan Candan'ın Duyguları

Candan kardeşlerin babası Hakan Candan, "Zor bir süreçti ama adaletin yerini bulacağına inanıyoruz" dedi.

İddianame ve Şüpheli Bilgileri

İddianamede, dolandırıcılık suçlarıyla ilgili şebekenin elebaşılarının kimler olduğu yanındaydı. Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Gülnihal Çiçek'in ise 8 yıl ile 24 yıl arasında hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılanmalarına devam edildi. Gülnihal Çiçek, duruşma sonrası adliye önünde açıklama yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri