CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den TUSAŞ Ziyareti ve Terör Mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TUSAŞ ziyareti sonrası terörle mücadele vurgusu yaptı ve Cumhuriyet Bayramı'na davet etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TUSAŞ'ı Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Ekim'de gerçekleşen terör saldırısının ardından, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ni (TUSAŞ) ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Terörü kim, ne amaçla kullanıyorsa, ne amaçla yapıyorsa, kimden ve nereden geliyorsa lanetliyoruz," diyerek terörle mücadeleye dair kararlılığını ifade etti.

Güvenlik ve Terörle Mücadele Vurgusu

Özel, ziyaretinin ardından basın mensuplarına, şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara şifa diledi. TUSAŞ'ın Türkiye'nin önemli kuruluşlarından biri olduğunu belirten Özel, güvenlik eksiklikleriyle ilgili tartışmaların bitecek bir konu olmadığını ifade etti.

Özel, "Bir kusur varsa, hepimizi koruyan, sınırımızı, askerimizi, ordumuzu koruyan bu insanları koruyamadıysak hepimizin düşünmesi ve öz eleştiri yapması lazım," diye ekledi.

Terörle İlgili Açıklamalar

Özel, TUSAŞ'ı ele geçirmenin bir dış güç tarafından hedef alındığını da vurgulayarak, "Biz o dış kuvvete diyoruz ki 'Bizi yıldıramazsınız,'" dedi. Terör saldırısının toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, yurttaşları Yaşam Mitingi'ne davet etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Davet

Özgür Özel, terör olaylarının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının önemine de değindi. 86 milyonu sokaklarda görmeyi, Anıtkabir'e yürümeye davet etti.

İktidar ve Çözüm Süreci Üzerine Düşünceleri

Özel, ayrıca TUSAŞ'a yapılan terör saldırısının çözüm sürecine nasıl etki edeceğine dair bir belirsizlik olduğunu ifade etti.

Özel, Diyarbakır'da yaptığı basına kapalı bir toplantıda söylediği iddia edilen bir ifadeye de açıklık getirdi. Bu ifadenin kendisine ait olmadığını, iktidarın karşısında barış ve terörün sonlanması için mücadele ettiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Ekim'de terör saldırısının yaşandığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesini ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Ekim'de terör saldırısının yaşandığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesini ziyaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri