CHP Lideri Özgür Özel Gazipaşa'da Filistin'e Destek Verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazipaşa'da Filistin'e yönelik saldırıları kınayarak, dayanışma çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Açıklamaları

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali sırasında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert eleştirilerde bulundu. Özel, "Meşru müdafaa hakkımı kullanıyorum" diyen İsrail'in bu durumu soykırıma dönüştürdüğünü belirterek, "Bu saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 42 bin Filistinli hayatını kaybetti" dedi.

Filistin'le Dayanışma Vurgusu

Özel, partisinin ilçe başkanlığını ve Gazipaşa Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından festivalde konuşarak, Türkiye'deki tüm siyasi partilerin Filistin ile dayanışma içerisinde olması gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda bölgedeki yaş sebze ve meyve üreticilerinin sorunlarına da dikkat çekerek, üretim ve pazarlama konularının özel olarak ele alınması gerektiğini belirtti.

Ekonomik Sorunlara Dikkat Çekti

Özgür Özel, Türkiye'deki cari açığın ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Cari açık, turizm ve ihracatla kapatılabilir. Bugün Gazipaşa'da alın teriyle bu açığı kapatmaya çalışan üreticiler var. Bu nedenle bu kentin önemi büyüktür," dedi. Ayrıca, bazı vatandaşların cep telefonu faturalarındaki artışlardan şikayetçi olduğunu vurgulayarak, GSM şirketlerinin sorumluluktan kaçamayacağını söyledi.

Filistin'in Unutulmaması Gerekiyor

Gazipaşa'da yaptığı ziyaretlerde Akdeniz'e olan yakınlığına dikkat çeken Özel, "Akdeniz'in öbür ucunda Filistin var. Orada dünya tarihinin en büyük zulümlerinden birisi yaşanıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diğer siyasi partilerle birlikte Filistin'in tanınması ve İsrail'in kınanması adına mücadele ediyoruz," diye belirtti.

Sosyal Demokrat Liderlere Mektup Gönderdi

Özel, Filistin'i tanımaları için dünyada 120 ülkenin sosyal demokrat liderlerine mektuplar yazdığını hatırlatarak, İspanya Başbakanı'nın Filistin'i tanımasına ve İskandinav ülkelerinin de bu yönde adımlar atmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Geleceğe Dair Umutlar ve İyi İlişkiler

Son olarak, Türkiye'de yaşanan değişimlerin herkesin dikkatini çektiğini ve CHP olarak tüm bireyler için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun Çankaya Köşkü'nde yapılmasını arzuladığını ifade etti. Konuşmasının ardından, festival alanında kurulan stantları dolaşarak yöresel meyveleri tatma imkanı buldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'ne katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'ne katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'ne katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri