Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörle Mücadelede Kararlılığını Vurguladı

Erdoğan, terörle mücadelede kararlılıklarını vurgulayarak BRICS Zirvesi'ndeki temaslarını ve güvenlik konularını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörle Mücadele Vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan ziyaretinin ardından uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Terörün etkilerini azaltma konusundaki kararlılığını yineleyen Erdoğan, "Terörün karanlık ve kanlı gölgesinin ülkemizin üzerinden tamamen çekildiği, aydınlık, huzurlu, güvenli bir Türkiye'yi inşa etme hedefimize mutlaka ulaşacağız." dedi.

TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı

Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) üzerine gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Kendisi, "Alçak saldırıyı gerçekleştiren, biri kadın iki terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Saldırının cevabı, kat kat fazlasıyla verilmeye başlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Güvenlik Çalışmaları ve Terörle Mücadele Stratejisi

Cumhurbaşkanı, saldırıya yönelik adli soruşturma ve güvenlik birimlerinin çalışmaları hakkında bilgi paylaşarak, "Terörle mücadelemizi tüm imkanları kullanarak çok boyutlu bir şekilde sürdüreceğiz." diye ekledi. Ayrıca, BRICS Zirvesi'nde katıldığı ikili görüşmelerde, İsrail saldırganlığı ve küresel meselelere dair tutumunu da anlattı.

BRICS Zirvesi'nde Temaslar

Erdoğan, Tataristan ziyaretinde çeşitli liderlerle de görüştüğünü ve Türkiye'nin BRICS ile işbirliğini ileri taşımak istediğini vurguladı. "Türkiye, menfaatleri doğrultusunda BRICS ile işbirliğini önümüzdeki dönemde de ilerletme arzusundadır." açıklamasında bulundu.

Terörizmin Kaynaklarıyla Mücadele

Bir gazetecinin, Türkiye'nin terörle mücadelesinin geleceği ile ilgili sorusuna Erdoğan, Türkiye’nin hedefinin terörsüz bir ülke olduğunu, bu amaca yönelik kararlı bir şekilde devam edeceklerini belirtti. "Biz terörizmi kaynağında yok etme politikamızı sürdüreceğiz. Hepsinin arkasındaki destekler ile bağlantılı mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Güvenlik Güçlerinin Müdahalesi

Cumhurbaşkanı, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi sürecini de aktardı ve güvenlik güçlerinin hızlı ve etkin müdahalesine dikkat çekti. Erdoğan, "Bu terör saldırısının Suriye'den bir sızma hareketi olduğunu öğrendik. Tüm gece boyunca 40 ayrı noktaya operasyonlar düzenledik." dedi.

Erdoğan, terörün yok edilmesi doğrultusunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceklerinin altını çizerken, "Hedefimiz tam bağımsız, bir, bütün ve müreffeh bir Türkiye'dir." ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan’dan dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Uçakta, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz (ayakta sağ 3) de yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri