Dışişleri Bakan Yardımcısı Yılmaz, BM Temsilcisi Pedersen ile Suriye Üzerine Görüştü

Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, BM'nin Suriye Temsilcisi Geir O. Pedersen ile New York'ta bir araya gelerek siyasi çözüm çabalarını ele aldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yılmaz'ın BM Temsilcisi ile Görüşmesi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen ile New York'ta önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin Ana Teması Suriye'de Siyasi Çözüm

Görüşmeye dair Dışişleri Bakanlığı'nın X sosyal medya platformu üzerinden yapılan paylaşımda, "Görüşmede 2254 sayılı BMGK Kararı temelinde Suriye'de siyasi çözüm çabaları ve Anayasa Komitesinin yeniden toplanmasının önemi üzerinde duruldu." ifadesine yer verildi.

Bu buluşma, Suriye'deki krizle ilgili uluslararası işbirliğinin artmasına yönelik atılan adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile New York’ta Türkevi'nde bir araya geldi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile New York’ta Türkevi'nde bir araya geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri