Dolandırıcıların Maskesi Düşürüldü: Gurbetçi Kadınlar Şikayetçi Oluyor

Nevşehir ve Aksaray'da gurbetçi kadınlara yönelik dolandırıcılık yapan 9 kişiden 2'si tutuklandı.

Dolandırıcılık Operasyonu

Nevşehir ve Aksaray'da, gurbetçi kadınlara lüks araç satışı ve evlilik vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir suç şebekesi, polisin gerçekleştirdiği eşzamanlı operasyonla çökertildi. Emniyet, 17 Ekim tarihinde yapılan operasyonda 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Tutuklamalar ve Serbest Bırakmalar

Polis, emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden iki ismin, H.K. ve B.C.E.'nin tutuklanmasına karar verilirken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Gülşehir Adliyesi'ne sevk edildi.

Dolandırıcılığın Büyüklüğü

Operasyon sonucunda ele geçirilen bilgiler doğrultusunda, suç şebekesinin sosyal medyada tanıştığı gurbetçi kadınları, lüks bir otomobil firmasının temsilcisi olarak tanıtarak dolandırdığı belirlendi. Bu kadınlara sahte evraklarla aracın satış sözleşmesini yaptıran H.K., sonrasında evlilik vaadiyle onları evlerde ağırlayarak, daha fazla para talep edip birikimlerini veya bankalardan aldıkları kredileri alarak nitelikli dolandırıcılık gerçekleştirmiş. Şebekenin bu yöntemle yaklaşık 50 milyon avro dolandırdığı ortaya çıkarıldı.

Teknik Takip ve Operasyonun Detayları

Yaklaşık 7 ay süren teknik ve fiziksel takip sonucunda, Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla dört adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda H.K. ile birlikte sekiz diğer şüpheli de yakalandı. Elde edilen verilere göre, yapılan aramalarda sahte araç plakalarıyla birlikte çoğunluğu dijital materyal ele geçirildi.

Nevşehir ve Aksaray'da gurbetçi kadınları uygun fiyata lüks araç satma bahanesi ve evlilik vaadiyle dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 2'si tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri