Edirnekapı Surları'nda Kadına Yönelik Şiddet Protestosu

Sivil toplum kuruluşları, Edirnekapı'da kadına şiddeti protesto etti ve görkemli bir kampanya düzenledi.

Edirnekapı'da Kadına Yönelik Şiddet Protesto Edildi

İstanbul'un Edirnekapı semtinde, çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi kadın, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in öldürülmesine dikkat çekmek için bir araya geldi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı Öncülüğünde Toplandılar

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde toplanan grup, Evlerin önünde şiddet, nefret ve istismar eylemlerini protesto etmek amacıyla toplandı. Saldırgan Semih Çelik'in iki genç kızı öldürdükten sonra intihar etmesi, katılımcıları derinden etkiledi.

Grup, "Mahallene, okuluna, ailene sahip çık! Sorumluyuz" yazılı pankartlar açarak seslerini duyurdu.

Kadınlar Adına Seslenen Sedanur Karagöz, Adalet Talep Etti

Toplumda oluşan şiddet iklimine dikkat çeken Genç İHH Üniversite Başkanı Sedanur Karagöz, öldürülen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in tüm Türkiye'yi hüzne boğduğunu belirtti. Karagöz, "Kötülüğün masum kurbanları oldular. Korkarız, dur demedikçe son olmayacaklar," dedi.

Karagöz, uyuşturucu kullanımı ile ilgili daha önce yaptıkları uyarıları hatırlatarak, haksız eylemler ve istismarların çoğunun uyuşturucu bağlantılı olduğunu vurguladı. "Adalet Bakanlığı'nın 2024 verilerine göre, ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerin yüzde 33,7'si uyuşturucu kaynaklı suçlardan ceza almış durumda. Ülkede işlenen her 3 suçtan biri uyuşturucu yüzünden gerçekleşiyor," ifadelerini kullandı.

Cezasızlık Algısına Dikkat Çekildi

Cezasızlık algısının yaygınlaştığını belirten Sedanur Karagöz, "Cezasız kalan bir suç, daha teşvik edici bir kötülük olamaz. Bu nedenle etkili yaptırımların uygulanması gerektiğini yineliyoruz," şeklinde konuştu.

Protesto sırasında grup, basın açıklamasının ardından İkbal Uzuner'in kabrini de ziyaret etti.

İstanbul'da bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi kadın, İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'in öldürülmesini Edirnekapı surları önünde protesto etti. Kadınlar adına Genç İHH Üniversite Başkanı Sedanur Karagöz, açıklama yaptı.

İstanbul'da bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi kadın, İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'in öldürülmesini Edirnekapı surları önünde protesto etti. Kadınlar adına Genç İHH Üniversite Başkanı Sedanur Karagöz, açıklama yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri