Filenin Sultanları'ndan gururlandıran başarı! ABD'yi yenerek finale çıktılar..

FIVB Uluslar Ligi yarı final mücadelesinde ev sahibi ABD'yi 3-1 yenen Kadın Voleybol Milli Takımı, finale yükseldi. Final mücadelesinde Türkiye-Çin arasında oynanacak olan karşılaşma 17 Temmuz'da saat 01.30'da başlayacak.

Kadın Voleybol Milli Takımı, FIVB Uluslar Ligi yarı final mücadelesinde ev sahibi olan ABD'yi 3-1 yendi ve finale adını yazdırdı.

Filenin Sultanları blok sayımına başladı ve ABD 6-10, 7-13 geride kaldıktan sonra Ebrar Karakurt'un etkili oyunuyla maçı 7-11 ve 10-16'lık skorla böldü. Türkiye file önündeki blok üstünlüğünü korurken, yine Ebrar'ın set sayısıyla seti 25-14 kazanarak finale doğru yaklaşmaya başladı.


Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü sette ise bireysel olarak hatalar öne çıktığı görüldü. Vargas ile etkili hücuma geçen Türkiye, bloklarla iyi savunma yaptı ve seti 22-24'lük skorla servise taşıdı. Bu arada ABD, final periyodunda güzel bir manşetle oyunu tersine çevirerek seti 26-24 öne geçirdi.

ABD, 4. Sete O'Neill ile etkili bir şekilde file önünde başladı. Rakibin 4-0'lık serinin ardından Türkiye 8-6'da mola aldı. Milli takım molaları iyi toparlarken, ev sahibi ekip 9-11 ile 14-18 öne geçtikten kısa bir süre sonra mola aldı. Rakibin atağını Zehra Güneş'in bloğuyla durduran Türkiye, seti 27-25 aldı kazanarak üst üste oynanan maçları saydırdı. Finalde ABD'yi 3-1 yenerek adını finale yazdırmış oldu.


Türkiye-Çin ligi maçı 17 Temmuz'da oynanacak. Pazartesi günü saat 01.30'da başlaması planlanan maç öncesinde bugün Uluslar Ligi'nin üçüncü maçı, ABD ile Polonya arasında oynanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri