Filistinli Yetkiliden İsrail'e Eleştiriler: Tansiyon ve Etnik Temizlik Mesajı

Mustafa Bergusi, İsrail'in bölgede gerilimi artırarak ateşi yaymak istediğini vurguladı ve Türkiye'nin çabalarını takdir etti.

Filistinli Yetkiliden Çarpıcı Açıklamalar

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa Bergusi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bölgede gerginliği artırmak ve çatışmayı yaymak amacıyla hareket ettiğini öne sürdü.

Ateşi Yaymak İstiyor

Bergusi, AA muhabirine verdiği ropörtajda, "İsrail saldırılarını sadece Filistin ve Lübnan ile sınırlı görmeyecek; ateşi bütün bir bölgeye yaymak isteyecektir." dedi. İsrail'in amacını, Gazze ve Batı Şeria'daki Filistin halkına yönelik etnik temizlik olarak tanımladı.

Bergusi, "Orta Doğu haritasını yeniden çizerek İsrail'in askeri, siyasi ve ekonomik hegemonyasını pekiştirmek amacı güden bir yapıdan söz ediyoruz. Bu durum yalnızca Filistin halkını değil, tüm Arap ve İslam dünyasını tehdit ediyor." diye konuştu.

Türkiye'nin Rolü

Bergusi, Türkiye'nin Filistin'e yönelik çabalarını takdir ederken, "Türkiye halkının geçmişten bu yana Filistin halkını nasıl desteklediğini biliyoruz. Türkiye'nin İsrail ile ekonomik ilişkilerini kesme kararı, bunun örnek bir yanıtıdır." dedi. Türkiye'nin uluslararası kamuoyunu harekete geçirme çabalarına da değindi.

Aktivistlerin Hedef Alınması

Filistinli yetkili, Ayşenur Ezgi Eygi gibi insan hakları aktivistlerinin, Filistinlilere destek verdikleri için hedef alındığını vurguladı. Bergusi, İsrail'in daha önce de insan hakları aktivistlerini sindirmeye çalıştığını hatırlattı. "İsrail, çocukların güvenliği için çalışmaya devam eden aktivistleri düzenli olarak hedef alıyor." dedi.

Filistinli Çocukların Durumu

Bergusi, her gün öldürülen çocukların haberlerinin yüreğini burktuğunu belirterek, "Öldürülen her çocuk için yüreğim yanıyor. 1300’den fazla çocuk savaş sebebiyle ellerini ve ayaklarını kaybetmiş durumda." açıklamasında bulundu.

Filistinli yetkili, "Bu nedenle Filistinli çocukların güvenli ve mutlu bir geleceğe ulaşması için büyük çaba sarf ediyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, AA muhabirine yaptığı açıklamada bölgede artan gerilimin tehlikeli bir hal aldığını ifade ederek İsrail'in bir sene geçmesine rağmen saldırılarını devam ettirdiğine dikkati çekti.

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, AA muhabirine yaptığı açıklamada bölgede artan gerilimin tehlikeli bir hal aldığını ifade ederek İsrail'in bir sene geçmesine rağmen saldırılarını devam ettirdiğine dikkati çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri