Fransa'da Macron Karşıtı Gösteriler Yükseliyor

Fransa'da binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Macron'un hükümet kurma kararını protesto etmek için sokaklara döküldü.

Fransa'da Büyük Protestolar

Fransa'da, genel seçimlerin galibi olan sol ittifakın ortak başbakan adayının göreve getirilmemesi üzerine, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u hedef alan büyük protestolar gerçekleşti.

Gösteriler Ülke Genelinde Yaygınlaştı

Başkent Paris başta olmak üzere, Lyon ve Marsilya gibi şehirlerde binlerce kişi, Macron'un iktidarını protesto etmek için sokaklara döküldü. Göstericiler, Cumhurbaşkanı'nın Yeni Halk Cephesinin (NFP) ortak başbakan adayı Lucie Castets yerine merkez sağcı Michel Barnier'i göreve getirmesine tepki gösterdi.

İstifa Talepleri ve Ekonomik İstekler

Göstericiler, Macron'un seçim sonuçlarını görmezden geldiğini belirterek, 2027 yılına kadar görevde kalacak olan Cumhurbaşkanı'nın derhal istifasını talep ettiler. Ayrıca, asgari ücretin 1600 avroya yükseltilmesi ve emeklilik yaşının 60'a indirilmesi gibi ekonomik taleplerde bulunarak, sosyal adalet için ses yükselttiler.

Bastille'den Nation'a Uzanan Yürüyüş

Paris'te bastille meydanında başlayan gösteri, Nation meydanında sona erdi. Gösteriye, Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) gibi grupların temsilcileri, sarı yelekliler ve Filistin destekçileri katıldı.

Öne Çıkan Figürler ve Mesajlar

Katılımcılar, “Macron istifa” yazılı pankartlar taşıdı ve çeşitli sloganlar attı. Bunlardan biri, “Macron defol, Fransızlar seni istemiyor artık” şeklindeydi. Ayrıca, bir gösterici, Macron'un başında taç olduğu bir maske takarak dikkat çekti.

Sömürge Kökenli Göstericiler de Katıldı

Fransa'nın sömürgeleri Yeni Kaledonya ve Martinik kökenli göstericiler de eyleme katılarak, ada ülkelerindeki hayat pahalılığına dikkat çekti ve “Bir gün sömürgeci, daima sömürgeci” yazılı pankartlar taşıdı.

Demokrasi Üzerindeki Etkiler

23 yaşındaki Laly isimli bir gösterici, hükümetin, halkın iradesine uygun hareket etmediğini ve bu durumun seçmenlerin sandık başına gitmelerini engelleyebileceğini belirtti. Bu da seçimlerdeki düşük katılım oranlarına neden olabilir.

Fransa'da genel seçimlerin galibi olan sol ittifakın ortak başbakan adayını göreve getirmeyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un azledilmesini isteyen binlerce kişi gösteri yaptı.

Fransa'da genel seçimlerin galibi olan sol ittifakın ortak başbakan adayını göreve getirmeyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un azledilmesini isteyen binlerce kişi gösteri yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri