Güney Afrika'da 6. Sosyal Adalet Zirvesi Gerçekleşti

Cape Town'da düzenlenen zirve, açlık ve sosyal adaletsizlik sorunlarını masaya yatırdı.

Güney Afrika'da 6. Sosyal Adalet Zirvesi Gerçekleşti

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrinde, 6. Sosyal Adalet Zirvesi, Stellenbosch Üniversitesi'nin organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Etkinlik Detayları

Şehir merkezindeki Artscape Tiyatrosu'nda düzenlenen zirve, "Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" teması etrafında şekillendi. Zirveye; Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wim de Villiers ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu’nun yanı sıra birçok akademisyen ve uzman katıldı.

Türkiye'nin Temsili

Etkinlikte Türkiye'yi temsil eden Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş, açlık, gıda güvenliği, evsizlik, sosyal adaletsizlik ve cinsiyet eşitsizliği gibi konuların tartışıldığı zirvede önemli bilgiler paylaştı.

BM 2030 Hedefleri

Dünya genelinde 828 milyon insanın açlık çektiği gerçeğine dikkat çeken katılımcılar, Birleşmiş Milletler'in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin önemine vurgu yaptı. Büyükelçi Kandaş, Türkiye'nin sosyal kalkınma hedeflerini gerçekleştirmek için yaptığı çalışmaları paylaşarak, insani temelli kalkınma politikası ile sosyal güvenlik sistemleri aracılığıyla tüm kesimlere ücretsiz sağlık hizmeti ve sosyal yardım sağlandığını ifade etti.

TİKA Projeleri

Kandaş ayrıca Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Güney Afrika'da hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi. Bunlar arasında okullara sera yapımı, sebze bahçeleri, prefabrik mutfak bağışları ve su arıtma tesisleri gibi açlık ve gıda güvenliği konularına katkı sağlayacak projeler yer almakta.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi organizasyonunda "6. Sosyal Adalet Zirvesi" düzenlendi. Şehir merkezindeki Artscape Tiyatrosu'da, zirve kapsamında "Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" temasıyla düzenlenen etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Wim de Villiers, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu ile Güney Afrika ve dünya genelinden çok sayıda akademisyen ve uzman katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri