Gürcistan'da Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi Düzenlendi

Yunus Emre Enstitüsü, Tiflis'te geleneksel ebru sanatını tanıtan atölye programları organize etti.

Yunus Emre Enstitüsü'nden Ebru Sanatı Atölyesi

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te "Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi" programları gerçekleştirdi.

Etkinlik Detayları

Tiflis YEE Ofisi'nden alınan bilgilere göre, İvane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi Resim Bölümü ile YEE Tiflis Merkezi'nde atölye çalışmaları düzenlendi. Tiflis Devlet Üniversitesi Resim Bölümü'ndeki etkinlikte, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden Arş. Gör. Dr. Naciye Detseli ve Arş. Gör. Hümeyra Özdemir, katılımcılara ebru sanatının tarihi ve teknikleri hakkında bilgi verdiler.

Kültürel Etkileşim

Etkinliğe katılan üniversite öğrencileri, sanatçılar eşliğinde su üzerindeki renk ve desenlerin dansını izleyerek uygulama yapma fırsatı buldular. Ayrıca, YEE Tiflis Merkezi'nde düzenlenen atölye çalışması yoğun ilgi gördü. Sanatçılar, kültür merkezi öğrencileri ve Türk kültürüne meraklı Tiflis sakinleri etkinliğe katıldı.

Koordinatör Gültekin'in Açıklamaları

Tiflis YEE Koordinatörü Zekeriya Gültekin, etkinliklerin Türk sanatı ve kültürünün tanıtımı açısından önemli bir rol oynadığını belirtti. Gültekin, "Geleneksel Türk ebru sanatı, tarihimizin ve kültürümüzün derin izlerini taşımakta. Bu etkinliklerle amacımız hem Türk kültürünü tanıtmak hem de sanatı herkes için erişilebilir hale getirmek," şeklinde konuştu.

Katılımcıların Deneyimleri

Katılımcılar, ebru sanatının zarif desenlerini oluşturmanın inceliklerini öğrenerek kültürel mirasın eşsiz bir parçası olan ebrunun derin dünyasına adım attı. Her iki atölyeye katılanlar, ebru sanatının inceliklerini öğrenirken kendi ebru eserlerini yaratmanın heyecanını yaşadılar.

Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te "Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi" programları düzenlendi. Bu kapsamda İvane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi Resim Bölümü'nde düzenlenen atölye çalışması ilgi gördü.

Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te "Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi" programları düzenlendi. Bu kapsamda İvane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi Resim Bölümü'nde düzenlenen atölye çalışması ilgi gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri