Hırvatistan'da Türk ve Hırvat Kadınları Resim ve Fotoğraf Sergisi Açıldı

Zagreb'de düzenlenen sergide Türk ve Hırvat kadın sanatçıların eserleri yer aldı.

Hırvatistan'da Önemli Bir Sergi Açıldı

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. "Türk ve Hırvat Kadınları Resim ve Fotoğraf Sergisi" adı altında düzenlenen bu etkinlik, Cumhuriyet'in 101. yılı dolayısıyla gerçekleştiriliyor.

Açılış Töreni

Etkinliğin açılışına Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Nurdan Erpulat Altuntaş, YEE Zagreb Müdürü Fuat Korkmaz ve çeşitli davetliler katıldı. Korkmaz, açılışta yaptığı konuşmada, sergide yer alan eserlerin Türk ve Hırvat kadın sanatçıların farklı bakış açılarını ve duygularını yansıttığını belirtti. Toplamda 50'den fazla eserin sergilendiğini ifade eden Korkmaz, bu eserlerin sanatçıların iç dünyasını da gözler önüne serdiğini vurguladı.

İki Kültürün Buluşması

Korkmaz, bu sergi ile birlikte iki ülkenin kültürlerinin ortak noktalarının da görülebileceğini dile getirdi. Sanatçılar adına söz alan Selnur Yelen, sergideki eserlerin satışından elde edilecek gelirin bir kısmının down sendromlu çocuklara bağışlanacağını duyurdu.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) "Türk ve Hırvat Kadınları Resim ve Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) "Türk ve Hırvat Kadınları Resim ve Fotoğraf Sergisi" açıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri