İngiltere'de İslamofobi İle Mücadele Temasları

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Londra'da İslamofobi ve ırkçılığa karşı önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

TBMM Heyeti Londra'da Önemli Temaslarda Bulundu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, İngiltere'de Türk vatandaşları ve diğer Müslüman toplulukların İslam karşıtlığı ve ırkçılık korkularını dile getirdi.

Görüşmelerin Ana Teması İslamofobi

Yanık, Londra'da düzenledikleri üç günlük ziyaretin ardından AA ve TRT'ye açıklamalarda bulundu. Ziyaret sırasında, CHP, MHP ve AK Parti milletvekillerinden oluşan heyet, İngiltere Parlamentosu’nda 15 milletvekili ile görüştü.

Aşırı Sağcı Olaylar ve Gazze

Yanık, İngiltere'de iki ay önce meydana gelen aşırı sağcı sokak olaylarındaki Müslümanlara yönelik şiddet ve İsrail'in Gazze'deki eylemleri hakkında bilgi verdiklerini belirtti.

İslamofobi ve ırkçılık Endişesi

Toplantılarda, Türk vatandaşlarının ve diğer Müslümanların İngiliz toplumunun önemli bir parçası olduğu ifade edildi. Ancak artan İslamofobi ve ırkçılığın getirdiği endişeler, görüşmelerde vurgulandı.

Yanık'ın Mesajı

Yanık, “Biz, Türkiye Cumhuriyeti olarak vatandaşlarımızın yanındayız. İslamofobi ile mücadelede kararlılığımızı sürdüreceğiz,” değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, ilgili İngiliz Bakanı Türkiye’ye davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'ya beraberindeki milletvekili heyetiyle üç günlük çalışma ziyareti gerçekleştiren TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, buradaki temaslarının ardından AA ve TRT'ye değerlendirmelerde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri