Karadeniz Bölgesi'nde Kar Yağışı

Karadeniz’in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu, yaylalar beyaz örtüyle kaplandı.

Karadeniz'de Yüksek Kesimlere Kar Yağdı

Son günlerde Karadeniz Bölgesi'nde, yüksek rakımlı alanlarda kar yağışı etkili olmaya başladı. Öne çıkan iller arasında Ordu, Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin yer alıyor. Bu illerin yaylaları, beyaz örtüyle kaplanarak kış manzaraları oluşturdu.

Ordu'da Kabadüz Yaylası'na Kar Düştü

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda kar yağışı başladığını belirten Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, sıcaklığın gece saatlerinde eksi 2 dereceye düştüğünü ifade etti.

Rize'de Kar Kalınlığı 20 Santimetreye Ulaştı

Rize genelindeki yüksek kesimlerde, özellikle İkizdere ilçesinde 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı ve 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası'nda kar örtüsü dikkat çekti. Yaylalarda kar kalınlığı zaman zaman 20 santimetreye kadar ulaştı.

Artvin'de Yüksek Kesimlere Kar Yağdı

Artvin'de de havanın soğumasıyla birlikte çok sayıda yayla ve yerleşim yeri beyaza büründü. Camili bölgesindeki köy yollarında da kar kalınlığı yer yer 20 santimetreyi bulurken, bazı sürücüler zor durumda kaldı.

Giresun ve Trabzon'da Kar Etkili Olmaya Devam Ediyor

Giresun'da, yüksek rakımlı Kümbet ve Bektaş yaylaları karla kaplandı. Trabzon'un yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkisini hissettirirken, ünlü turistik bölgelerde beyaz örtü oluştu.

Karayolları ekipleri bölgedeki kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor, yaylacıların durumu takip ediliyor.

Giresun'un yüksek kesimleri, kar yağışının ardından beyaza büründü. Kentin Dereli ilçesine bağlı 1700 rakımlı Kümbet Yaylası karla kaplandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri