Katar Emiri ile ABD Dışişleri Bakanı Arasında Görüşme: Gazze ve Lübnan Konuları Ele Alındı

Katar Emiri Şeyh Temim ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze ve Lübnan'daki ateşkes çabalarını görüştü.

Katar Emiri Şeyh Temim ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken Görüştü

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ana konusu, Gazze Şeridi ve Lübnan’da süregelen ateşkes çabaları oldu.

Görüşmenin İçeriği

Katar Emirlik Divanı'ndan yapılan açıklamada, Emirin, Blinken’i Orta Doğu turu çerçevesinde Doha’da kabul ettiği bildirildi. Görüşmede, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin güçlendirilmesi için olasılıkların ele alındığı belirtilirken, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de masaya yatırıldığı aktarıldı.

Ateşkes Çabaları Değerlendirildi

Açıklamada ayrıca, Şeyh Temim ve Blinken'in Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria ile Lübnan'daki durum üzerine derinlemesine bir değerlendirme yaptıkları vurgulandı. İki lider, özellikle Gazze ve Lübnan'da ateşkes çabalarına dair mevcut gelişmelerin değerlendirilmesine odaklandı.

Hatırlanacağı üzere, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, Blinken 11. kez Orta Doğu turuna çıkmış ve ilk olarak İsrail, ardından da Suudi Arabistan’ı ziyaret etmiştir.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani (sağda), İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Orta Doğu turu kapsamında Doha'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken (solda) ile Gazze Şeridi ve Lübnan'da ateşkes çabalarıyla ilgili gelişmeleri ele aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri