Kırklareli'nin Pehlivan Avukatı Yağlı Güreş Tutkusu ile Mücadele Ediyor

32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, yağlı güreşle hem kültürü yaşatıyor hem de avukatlık mesleğini sürdürüyor.

Kırklareli'nin Yağlı Güreş Tutkunu

Kırklareli'de yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu yağlı güreş müsabakalarına katılmak için sıkı bir antrenman programı uyguluyor. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Kırklareli'ne göç eden Yılmaz, 15 yaşında babasının teşviki ile spor hayatına adım attı ve Gençlik ve Spor Müdürlüğünde güreş eğitimi almaya başladı.

Başarılarla Dolu Bir Güreş Kariyeri

Kırklareli Gençler Birliği Spor Kulübü çatısı altında güreş kariyerini sürdüren Yılmaz, 16 yaşında Marmara Bölgesi Okullararası Güreş Şampiyonası'nda ikinci, 17 yaşında Büyükmandıra Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri'nde ise tozkoparan boyda üçüncülük elde etti.

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayarak avukatlık mesleğine 2019 yılında Kırklareli Barosuna kayıt olarak adım atan Yılmaz, üniversite yıllarında ara vermek zorunda kaldığı güreşe yeniden döndü. Edirne, Kırklareli, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Karaman'daki güreş organizasyonlarına katılmaya başladı.

Güreşin Anlamı ve Meslekle İlişkisi

Salih Yılmaz, AA muhabirine verdiği röportajda, "Yağlı güreş atalarımızdan bize kalan çok değerli bir miras. Bizler de bu kültürü yaşatmak adına kol bağlayarak mücadele ediyoruz," dedi. Yılmaz, duruşma takvimini ve iş yoğunluğunu ayarlayarak hem avukatlık mesleğini hem de güreş tutkusunu bir arada yürütmeye gayret ettiğini belirtti.

Yılmaz, güreşin onun için bir mücadele sporu olduğunu ifade ederek, "Mücadele sporu olması sebebiyle her zaman çalışıp emek veriyoruz. Sıhhatli kalabilmek ve geleneği yaşatmak adına güreşiyoruz," diye ekledi.

Gençlere Tavsiyeler ve Gelecek Hedefleri

Yağlı güreş sayesinde kendini zinde hissettiğini vurgulayan Yılmaz, "6 yıldır avukatlık yapıyorum. Gençlerin kendileri için kariyer hedefi belirlerken sporu bir motivasyon kaynağı olarak görmelerini öneririm. Güreşi yaşımız el verdiği sürece hobi olarak sürdüreceğim. Kırkpınar için 40 yaş şartı var ancak çevre güreşlere de katılıp gençlere yol göstermek ve rol model olmak adına çayırlardayım," şeklinde konuştu. Yılmaz, profesyonel bir hedefinin olmadığını ancak bu güzel sporu yaşatmaya devam edeceğini belirtti.

Kırklareli'nde yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu yağlı güreş müsabakalarına katılmak için antrenman yapıyor.

Kırklareli'nde yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu yağlı güreş müsabakalarına katılmak için antrenman yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri