Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Hatay'a Yeni Okul Projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hatay'ın Kumlu ilçesinde 12 derslikli okul inşa edecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Hatay Projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden olumsuz etkilenen Hatay'ın Kumlu ilçesine, 12 derslikli bir okul yapma kararı aldı.

Projenin Detayları

Belediyeden yapılan açıklamalara göre, özellikle depremlerden etkilenen bölgelere destek amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Hatay Valiliği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol imzalandı.

Projenin maliyeti 77 milyon 892 bin lira olarak belirlendi. Okulun yapımına 11 Ekim'de başlanacak. Proje kapsamında, Kumlu'da 12 derslikli okulun yanı sıra 90 kişilik çok amaçlı bir salon da yer alacak.

Finansal Destek ve Yardımlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu okulun tüm maliyetini üstlenecek. Ayrıca, 6 Şubat 2023'teki meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu tarafından toplanan yardımlar da bu projede kullanılacak. Bu bağlamda, platformun düzenlediği iki yardım gecesinde elde edilen gelirlerle Hatay'da depremden etkilenen bireyler için fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi açılmıştır.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Kumlu ilçesine 12 derslikli okul kazandıracak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Kumlu ilçesine 12 derslikli okul kazandıracak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri