KTÜ'de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Anlamlı Yürüyüş

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde öğrenci kulüpleri, kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş düzenledi.

KTÜ'de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Yürüyüş Düzenlendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirildi. KTÜ öğrenci kulüpleri tarafından organize edilen etkinlik, Orman Fakültesi önünden start aldı.

Pankartlarla Dolu Bir Yürüyüş

Öğrenciler, çeşitli sloganlar eşliğinde pankartlar taşıyarak KTÜ Rektörlüğü önüne kadar yürüdü.

Öğrencilerden Güçlü Bir Mesaj

Etkinlikte söz alan Sevde Nur Mezarcı, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi olarak, kadın cinayetlerinin günümüzdeki en büyük sorunlardan biri haline geldiğini ifade etti. Mezarcı, kadın haklarını savunmanın ve şiddeti kınamanın her bireyin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı:

"Kadınların özgürlüğü ve güvenliği, sağlıklı bir toplumun temelini oluşturur. Kadınlarımızın güvende olduğu, hukukun arkalarında olduğu bir toplum oluşana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Kadınların nefesi hepimizin nefesidir. Bu vesileyle canice katledilen arkadaşlarımız İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i rahmetle anıyor, yakınlarına sabır diliyoruz."

Etkinlik Sonlandı

Üniversite öğrencileri, basın açıklamasının ardından yürüyüşü sonlandırarak dağıldılar.

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş yapıldı. KTÜ'nün öğrenci kulüpleri tarafından organize edilen yürüyüş, Orman Fakültesi önünden başladı. Öğrenciler, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak KTÜ Rektörlüğü önüne kadar yürüdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri