Manisa'da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: İki Şüpheli Yakalandı

Manisa'nın Kula ilçesindeki tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı.

Manisa'da Tarihi Eser Kaçakçılığına Geçit Yok

Manisa'nın Kula ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonda tarihi eser kaçakçılığı yapmakla suçlanan iki kişi gözaltına alındı.

Operasyon Detayları

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat şube müdürlükleri, Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile iş birliği yaparak, ilçenin girişinde durdurulan bir araçta titiz bir arama gerçekleştirdi.

Ele Geçirilen Eşyalar

Yapılan arama sonucunda, 413 adet sikke, 33 gümüş renkli obje, 18 altın renkli obje ve altın veya gümüş olduğu değerlendirilen 4 yüzük ile çeşitli hayvan figürlerinin de aralarında olduğu toplam 471 tarihi eser niteliği taşıyan eşya ele geçirildi.

Sonuç

Yürütülen operasyon neticesinde, araçtaki iki şüpheli gözaltına alındı ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik mücadelenin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

Manisa'nın Kula ilçesinde tarihi eser operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 413 sikke, 33 gümüş renkli obje, 18 altın renkli obje, altın ya da gümüş olduğu değerlendirilen 4 yüzük ile çeşitli hayvan figürlerinin de aralarında yer aldığı tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 471 eşya ele geçirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri