Mersin'de Doktor ve Hemşireyi Darbeden Hasta Yakını Tutuklandı

Mersin'de hamile eşinin muayenesi sırasında sağlık personeline saldıran hasta yakını tutuklandı.

Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Saldırı Olayı

Mersin'in Toroslar ilçesinde, hamile eşinin muayenesi için Aile Sağlığı Merkezi'ne (ASM) giden bir hasta yakını, sağlık personeline saldırdığı iddiasıyla tutuklandı.

Olayın Detayları

20 Eylül tarihinde yaşanan olayda, Süleyman K. adlı hasta yakını, sağlık görevlilerinin uyarılarına rağmen eşinin muayene olduğu gebe izleme odasına girdi. İddiaya göre, içeride kalmaya direnen ve hemşire Ayşegül Yasemin Bayram ile tartışan Süleyman K., sağlık personelinin boğazını sıktı. Araya girmeye çalışan aile hekimi Bayram Yılmaz da darbe aldı.

Olayın Sonuçları

"Beyaz kod" verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, durumu kontrol altına alarak hasta yakınını gözaltına aldı. Darp raporu alan doktor ve hemşire, Süleyman K. hakkında şikayette bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Sağlık Çalışanlarından Tepki

Olaydan sonra, Yalınayak ASM önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, durumu protesto etti. Grup adına açıklama yapan uzman doktor Çağlar Özen, güvenli bir çalışma ortamı talep ettiklerini belirterek, "Yaşadığımız üzüntü ve travma çok büyük. Hepimize geçmiş olsun. Bizler toplum sağlığı ve kendimiz için dayanışma içinde mücadeleye devam edeceğiz," dedi.

Mersin'de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve hemşireyi darbettiği öne sürülen zanlı tutuklandı. Yalınayak ASM önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, olayı protesto etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri