Moskova'da Yalan Haberlerle Mücadele Forumu Düzenlendi

Moskova'daki forumda yalan haberlerle mücadele masaya yatırıldı, katılımcılar sahte bilgilerin etkilerini tartıştı.

Moskova'da Yalan Haberlerle Mücadele Forumu

Moskova, yalan haberlerle mücadele amacıyla düzenlenen bir forumda yerini aldı. Teyit Haberleri Müdürü Ömer Faruk Görçin de etkinlikte bulunarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Rus Dışişleri'nden Açılış Mesajı

Forumun açılışında Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, görüntülü mesaj gönderdi. Zaharova, mesajında ABD'nin Meta ve Google aracılığıyla bilgileri manipüle ettiğini belirterek, "Bu platformlar, kamu bilincini şekillendirme aracı haline geldi." ifadelerini kullandı.

Wikipedia ve Yanlış Bilgiler

Zaharova, Wikipedia üzerindeki bilgilere de dikkat çekerek, "Siyaset ve tarih konularında aşırı yanlı yazılar mevcut," dedi ve bu yanlış bilgilerin insan güvenliği ve refahı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu vurguladı.

Uluslararası İlişkilerde Yalan Bilgilerin Rolü

G.O.R.K.I. Başkanı Kneissl, yalan haberlerin uluslararası ilişkileri olumsuz etkilediğini ifade ederek, "Irak savaşının temelinde yalanlar vardı. Bu nedenle haberleri dikkatlice okumalıyız," açıklamasında bulundu.

Rus Medyasının Engellenmesi

TASS Genel Müdürü Kondraşov, bazı ülkelerin Rus medyasını engellemeye çalıştığını dile getirerek, bu durumun o ülkelerin egemenlik sorunlarıyla bağlantılı olabileceğini belirtti.

Modern Dünyada Bilgi Kaynağı: Sosyal Medya

Forumda panel sırasında Ömer Faruk Görçin, modern dünyada sosyal medyanın ana bilgi kaynağı haline geldiğini ifade etti. "Dünya nüfusu 8 milyara, sosyal medya kullanıcı sayısı ise 5 milyara yaklaştı. Televizyon ve yazılı basın kullanımında azalma var," dedi.

Sahte Bilgilerle Mücadelenin Önemi

Görçin, sosyal medyada yayılan haberlerin denetlenmesi gerektiğini vurgulayarak, AA'nın bu konuda sorumluluk üstlendiğini, özellikle Filistin konusundaki haberleri denetleyerek sahte olanları ortaya çıkardıklarını belirtti.

Rusya’nın Mücadele Stratejileri

Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi Müdür Yardımcısı Nalobin, sahte haberlere karşı muhalefet ettiklerini ifade ederek, ekiplerinin haber kaynaklarını denetlediğini bildirdi. Nalobin, "Bu yalanlar çoğunlukla Batılı ülkelerden çıkıyor," dedikten sonra Batı basınının bu sahte haberlerin yayılmasında etkin rol oynadığını ekledi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da "Yalan Haberler Hakkında Diyalog 2.0" Uluslararası Forumu düzenlendi. Rus haber ajansı TASS ve "Diyalog Bölgeleri" Merkezinin ortaklaşa Moskova'daki Rus Realizm Sanat Enstitüsü'nde düzenlediği foruma, 65 ülkeden 1000'den fazla uzman katıldı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da "Yalan Haberler Hakkında Diyalog 2.0" Uluslararası Forumu düzenlendi. Rus haber ajansı TASS ve "Diyalog Bölgeleri" Merkezinin ortaklaşa Moskova'daki Rus Realizm Sanat Enstitüsü'nde düzenlediği foruma, 65 ülkeden 1000'den fazla uzman katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri