Nihat Zeybekci, Enflasyonla Mücadele ve Üretim Seferberliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Denizli'de enflasyonla mücadele ve üretim seferberliği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Nihat Zeybekci, Denizli'de Önemli Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Çameli 8. Olağan İlçe Kongresi kapsamında Denizli'de önemli değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonla Mücadele ve Üretim Seferberliği

Zeybekci, önümüzdeki yıl enflasyonun %20'nin altına düşeceğini ve yaz aylarında piyasanın canlanacağını öngördüğünü ifade etti. Enflasyonla mücadele için üretim seferberliğinin başlayacağını anımsatan Zeybekci, bu seferberliğin Meclis'te arı gibi çalışarak yatırım, üretim ve istihdamın artması için her türlü engeli ortadan kaldırmaya yönelik olacağını belirtti.

Yerel Seçim Değerlendirmesi

Kongrede konuşan Zeybekci, yerel seçimlerde beklenen sonucu elde edemediklerini dile getirerek, bunun bir değerlendirme fırsatı olduğunu söyledi. "Yerel yönetimlerde milletin bize muhalefet işlevi verdiğini kabul ediyoruz, fakat merkezi yönetimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde iktidarız" dedi.

Ekonomik Gelişmeler ve İstihdam

Finansal verilere de değinen Zeybekci, Merkez Bankası rezervlerinin 160 milyar dolara ulaştığını, Türkiye'nin altın rezervinin ise 8'inci sırada olduğunu vurguladı. Geçen yıl içinde 1 milyon 100 bin kişinin istihdam sağladığını belirten Zeybekci, Türkiye'nin G20 ülkeleri içinde en fazla büyüyen ikinci ülke olduğunu da aktardı.

EYT ve Refah Politikaları

Zeybekci, EYT'nin maliyetinin 2024'te 800 milyar liranın üzerinde olduğunu açıkladı. Asgari ücret ve emekli maaşlarının yeterli olmadığına dikkat çekerek, refahın artırılmasının sadece para dağıtarak mümkün olmayacağını, bunun için üretim artırılması gerektiğini belirtti. Zeybekci, "Ürettiğini artırırsan verdiğin paranın anlamı olur" dedi.

Kongreye, mevcut AK Parti Çameli İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekilleri, İl Başkanı, Çameli Belediye Başkanı ve eski Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı da katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci (sol 4), Denizli'nin Çameli ilçesi Çameli Belediyesi Sezgin Özdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Çameli 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci (sol 4), Denizli'nin Çameli ilçesi Çameli Belediyesi Sezgin Özdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Çameli 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri