Ordu'da Kahverengi Kokarca Zararlısına Karşı İlaçlama Başlatılacak

Ordu'da kahverengi kokarca zararlısına karşı kışlak ilaçlama mücadelesi 15 Ekim'de başlayacak.

Ordu'da Kahverengi Kokarca Mücadelesi

Ordu Valisi Muammer Erol, 15 Ekim tarihinden itibaren kent genelinde kahverengi kokarca zararlısına karşı kışlak ilaçlama çalışmalarının başlayacağını açıkladı. Vali Erol, düzenlediği basın toplantısında, bu zararlının fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine büyük zarar verdiğini belirtti.

Kışlak İlaçlama Stratejisi

Vali Erol, şu şekilde konuştu: "15 Ekim'den itibaren, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri, muhtarlıklar, belediyeler ve ziraat odaları ile birlikte kokarcaların, soğuk kış aylarında sığınacakları alanlar olarak tanımladığımız kışlakları ilaçlama gayreti içerisinde olacağız. Tüm kışlakların ilaçlanmasını sağlamak istiyoruz; bu alanda hiçbir yerin, ister küçük bir ahır, ister samanlık, ister odunluk, ister kömürlük veya depo olsun, ıskalanmamasını hedefliyoruz."

Vatandaşlardan Destek İsteniyor

Vali Erol, ayrıca gurbette olan vatandaşlara da çağrıda bulunarak, kapalı olan evlerinin anahtarlarını yakınlarına vermelerini ve mekanlarının ilaçlanmasına yardımcı olmalarını istedi. Bu şekilde, kahverengi kokarca ile etkili bir mücadele planlanıyor.

Ordu Valisi Muammer Erol (ortada), 15 Ekim'den itibaren kent genelinde kahverengi kokarca böceğine karşı kışlak ilaçlamasına başlanacağını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri