Otomotivde Doğrulanmış İlan Uygulaması Başlıyor

Otomotiv sektöründe doğrulanmış ilan uygulaması 2024'te zorunlu hale gelecek. Ticaret Bakan Yardımcısı duyurdu.

Otomotivde Doğrulanmış İlan Dönemi

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 2024 Ocak ayında otomotiv sektöründe doğrulanmış ilan uygulamasının zorunlu hale geleceğini açıkladı. Uygulama, konut ilanlarındaki sistemi benzer şekilde otomobil ilanları için de devreye alacak.

Hibrit Sistem Devam Ediyor

Gürcan, şu anda hibrit olarak devam eden sistemin, e-Devlet üzerinden kullanıcıların araç ilanlarını verebilmelerine olanak tanıyacağını belirtti. Bu süreçte, kullanıcılar, e-Devlet üzerinde araçlarına ait bilgileri girerek ilan verme yetkisi tanıyacaklar.

Açıklamalarında:

Gürcan, "Bu sistemi otomobilde de başlatıyoruz. E-devlet üzerinden sahip olduğunuz aracın ilanını vermeniz için gerekli süreçleri tamamlamak üzereyiz," dedi.

Otomotiv İhracatı Artış Gösterdi

2023 yılında Türkiye'nin otomotiv ana sanayi ihracatının 19,4 milyar dolara ulaştığını hatırlatan Gürcan, toplam otomotiv ihracatının 35 milyar doları geçtiğini ifade etti. 2024 yılında ise otomotiv sektörünün %5,3'lük büyüme ile 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.

Adil ve Rekabetçi Piyasa Vurgusu

Bakan Yardımcısı, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısı oluşturma çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi. MÜSİAD'ın düzenlediği etkinlikte yapılan bu açıklamalar, sektördeki gelişmeleri yakından takip edenleri heyecanlandırdı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Selçuk Kongre Merkezi'nde MÜSİAD'ın düzenlediği, Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Selçuk Kongre Merkezi'nde MÜSİAD'ın düzenlediği, Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri