Samsun'a İstiklal Madalyası Talebi

CHP Milletvekili Murat Çan, Samsun'un milli mücadeledeki önemini vurgulayarak İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM'ye kanun teklifi sundu.

Samsun'a İstiklal Madalyası Verilsin!

CHP'nin Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun'un milli mücadeledeki tarihi rolünü öne çıkararak, bu şehrin İstiklal Madalyası ile onurlandırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) bir kanun teklifi sundu.

Önemli Bir Adım

Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Samsun'un Türkiye'nin kurtuluş mücadelesindeki kritik konumunu vurgulayarak şöyle dedi: "Samsun, milli mücadelede büyük bir rol oynamış bir şehirdir ve bu nedenle İstiklal Madalyası ile onurlandırılmayı fazlasıyla hak ediyor."

Tüm Siyasi Destek Gerekiyor

Milletvekili Çan, bu önemli madalyanın verilmesi için tüm siyasi partilerin ve vatandaşların destek vermesinin önemine işaret etti. "İstiklal Madalyası'na sahip olan şehirler arasında şu anda sadece Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep bulunuyor. Ayrıca Kastamonu'nun İnebolu ilçesi de bu unvanı taşımakta. Samsun'un milli mücadeledeki katkıları nedeniyle bu madalyayı alması gerektiğine inanıyorum," şeklinde ifade etti.

Destek İçin Çalışmalara Başlayacak

Çan, kanun teklifi ile ilgili destek sağlamak amacıyla AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş ve diğer siyasi parti temsilcileri ile görüşme yapacağını belirtti. Bu sayede Samsun'un bu önemli onuru elde etmesi için gereken adımların atılacağını düşündüğünü ifade etti.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri